Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Sanirana zgrada Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“

04.12.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa suradnicima posjetio je danas Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“ u kojoj je nedavno izvršena zamjena starih drvenih prozora novim PVC prozorima i sanirana zapadna fasada objekta. Sredstva za realizaciju ove investicije u vrijednosti od 13,5 milijuna dinara osigurali su Ministarstvo privrede i grad Subotica. Izvođač radova bilo je poduzeće „Javornik“ d.o.o., iz Subotice.

12270_1.jpg

Uz isticanje da je realizacija projekta Sanacija zgrade Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ nastavak najavljenog investiranja subotičke lokalne samouprave u obrazovanje, gradonačelnik Laban je rekao da je ukupna vrijednost izvedenih radova na objektu 13,5 milijuna dinara, da je Ministarstvo privrede Republike Srbije za zamjenu dotrajalih drvenih prozora novim PVC prozorima i sanaciju zapadne fasade, odnosno fasade prema „Mlječnoj tržnici“ osiguralo 5,5 milijuna dinara, a grad Subotica osam milijuna dinara.

– Realizacija ove investicije predstavlja nastavak zajedničkih ulaganja Republike Srbije, AP Vojvodine i grada Subotice. Siguran sam da ćemo i u budućnosti nastaviti ovim tempom da bismo, kako našim najmlađim sugrađanima, našim učenicima, tako i učiteljima, nastavnicima i profesorima osigurali uvjete za rad na visokoj razini – naglasio je Bogdan Laban.

Direktorica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Klaudija Gubić Šelken, izjavila je da joj prisustvo gradonačelnika čini čast te da je zahvalna što je posjetio školu i obišao izvedene radove na objektu.

– Ovo je jedno od većih ulaganja u posljednjih 15 godina u našu školu. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi na podršci i apliciranju za sredstva na natječaju koji je raspisalo Ministarstvo privrede, na zadovoljstvo prije svega 600 učenika koji u 28 odjeljenja pohađaju ovu školu, kao i njihovih roditelja i zaposlenih. Zahvalila bih se, još jednom, gradu Subotici i tajnici Tajništva za društvene djelatnosti Jasmini Stevanović što su prepoznali potrebu za zamjenom dotrajalih prozora kao i obnovom oronule fasade zbog sigurnosti učenika i prolaznika – podcrtala je Klaudija Gubić Šelken.

Odluku o dodjeli sredstava za realizaciju projekta „Sanacija zgrade Osnovne škole ’Jovan Jovanović Zmaj’ – Grad Subotica“, Ministarstvo privrede Republike Srbije donijelo je na temelju Uredbe o postupku po kome se biraju infrastrukturni projekti i postupku po kome se provodi potpora unaprjeđenja lokalne i regionalne infrastrukture – Gradimo zajedno.

12270_2.jpg