Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Veleposlanik Cipra posjetio Suboticu

07.12.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sastao se danas, u Gradskoj kući, s veleposlanikom Cipra u Beogradu Konstantinosom Eliadesom. Susret gradonačelnika Labana i veleposlanika Eliadesa protekao je u srdačnom ozračju, u razgovoru u kojem je naglašeno da su tradicionalno bliski i prijateljski odnosi Srbije i Cipra dobar temelj za realizaciju konkretnih projekata na razini lokalnih samouprava.

12278_1.jpg

Bogdan Laban je tijekom susreta izrazio dobrodošlicu veleposlaniku Eliadesu, kao i zahvalnost Cipru na kontinuiranoj i iskrenoj potpori koju pruža Srbiji na njezinom europskom putu i u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i predstavio gospodarske, investicijske, turističke, kulturne i druge potencijale Subotice i Palića.

Zahvaljući se na gostoprimstvu i podrški koju Srbija pruža cjelovitosti Cipra, veleposlanik Eliades je istaknuo da se njegova zemlja, kao jedna od članica Europske unije, snažno zalaže za poštovanje međunarodnog prava i da izuzetno dobru suradnju dviju prijateljskih zemalja - Cipra i Srbije i ubuduće treba čuvati i unaprjeđivati na svim razinama.

Sugovornici su se suglasili da se kvalitetna suradnja može ostvariti u području turizma, poljoprivrede, kulture, obrazovanja i sporta, da je veoma važno da se srpski i ciparski investitori potaknu i ohrabre za nova ulaganja i da obujam ukupne robne razmjene Regionalne gospodarske komore Sjevernobačkog upravnog okruga s Ciprom, koja je u razdoblju siječanj-listopad 2018. godine iznosila 55.000 dolara, u predstojećem razdoblju treba povećati.  

Veleposlanik Eliades je inicirao da se Subotica pobratimi s jednim ciparskim gradom, što je prihvaćeno. Gradonačelnik Laban je predložio da na proljeće 2019. godine veća političko-gospodarska delegacija s Cipra posjeti naš grad, kada bi se i dogovorile sve pojedinosti i ime grada koji bi se trebao pobratimiti sa Suboticom.

Susretu Bogdana Labana i Konstantinosa Eliadesa, održanom u Zelenoj dvorani Gradske kuće, prisustvovali su pomoćnica gradonačelnika Marijana Cupać i član Gradskog vijeća Nemanja Simović.

12278_2.jpg