Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Počeli radovi na izgradnji akva parka i spa centra na Paliću

15.12.2018.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban postavili su danas temeljni kamen za izgradnju akva parka i spa centra na Paliću. U realizaciju ovog projekta, koji zajednički financiraju Vlada Republike Srbije, Pokrajinska vlada i grad Subotica, ukupno će biti uloženo milijardu i 59 milijuna dinara, odnosno oko devet milijuna eura. Vrijednost investicije u prvoj fazi je 330 milijuna dinara.

12294_1.jpg

Početak izgradnje spa centra s akva parkom na Paliću predstavlja veliki korak k vraćanju Palića na turističku mapu Srbije i regije, rekao je, u tom povodu, gradonačelnik Laban.


Ponosan sam, istaknuo je, što poslije više desetljeća zastoja u razvitku turističkih potencijala Palića, subotička lokalna samouprava, zajedno i uz veliku podršku predsjednika Republike, Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, kreće u realizaciju još jednog veoma značajnog projekta koji će uvelike pomoći gospodarstvu Subotice i Srbije, povećati prihode i pridonijeti povećanju broja turista na Paliću, kao i poboljšanju kakvoće življenja svih naših sugrađana, jer ovakav projekt ne postoji na teritoriju našega grada i šire okolice.

12294_2.jpg

– Ovaj projekt, koji će se realizirati na prostoru Muškog štranda, na površini od 4,4 hektara, osmišljen je tako da se na 28.500 četvornih metara vanjskog prostora izgradi pet bazena, od kojih će najmanje jedan biti s termalnom vodom, a da se u zatvorenom objektu, na površini većoj od 3.000 četvornih metara, također izgradi pet bazena i dio sa spa sadržajima. Cijeli koncept je osmišljen tako da će u ovom centru moći uživati sve generacije – naglasio je Bogdan Laban, i dodao da je u različite infrastrukturne projekte na Paliću tijekom posljednje dvije godine uloženo više od 200 milijuna dinara.

Igor Mirović je naveo da je vrijednost ove investicije veća od milijardu dinara i da vjeruje da će, kada radovi budu u potpunosti završeni, u naredne dvije godine, Palić biti obogaćen sadržajima koji će omogućiti razvitak turizma i što veći broj turista u ovom dijelu Vojvodine.

12294_3.jpg

Uz najavu nastavka radova na čišćenju jezera i uređenju infrastrukture, on je istaknuo da se na ovom projektu ponovno vidi da zajednički nastup i suradnja Pokrajinske vlade, Vlade Republike Srbije i lokalnih samouprava daje konkretne rezultate na dobrobit svih građana.

– Važno je da zajednički financiramo velike investicije poput ove. Nastavljamo raditi i na dionici ‘Ipsilon kraka’, na rekonstrukciji Narodnog kazališta u Subotici, ali i drugim projektima koji će pridonijeti razvoju Subotice, Vojvodine, a samim tim i cijele Srbije – dodao je predsjednik Mirović.

12294_4.jpg

Rasim Ljajić je, među ostalim, kazao da je riječ o jednoj od najvećih investicija u području turizma u našoj zemlji, istaknuvši kako očekuje da, njezinom realizacijom, Palić ponovno postane jedno od najatraktivnijih turističkih odredišta u Srbiji.

Polaganju temeljnog kamena prisustvovao je i predsjednik Skupštine AP Vojvodine István Pásztor.

12294_6.jpg