Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Završena još jedna dionica obilaznice oko Subotice

17.12.2018.

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture, prof. dr. Zorana Mihajlović, prisustvovala je danas, zajedno s predsjednikom Skupštine AP Vojvodine Istvánom Pásztorom i gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom, puštanju u promet dionice „Ipsilon kraka“, ukupne duljine 12 kilometara. Tom je prilikom najavila da je Vlada Srbije u 2019. godini opredijelila 1,4 milijarde dinara za završetak ove obilaznice oko Subotice.

12296_1.jpg

– Prošle godine završili smo 6,5 kilometara, ove godine 5,5 kilometara i time puštamo u promet 12 kilometara puta. Kako smo rekli, tako i radimo. Ova obilaznica, koja povezuje granični prijelaz Kelebija i industrijsku zonu s Koridorom 10, važna je kako za Suboticu, tako i za Srbiju. Naš cilj je stvarati uvjete za dolazak novih tvrtki i daljnji razvitak cijele zemlje – rekla je Zorana Mihajlović.

12296_2.jpg

Ona je ovom prilikom istaknula i da sljedeće godine kreće rekonstrukcija još jednog dijela pruge Beograd-Budimpešta, na dionici Novi Sad-Subotica-državna granica, rekavši da je u pitanju projekt vrijedan više od 1,1 milijarde dolara.

István Pásztor je rekao da je završetak obilaznice oko Subotice san Subotičana više od dva desetljeća.

12296_3.jpg

– Ovo je dobra vijest za sve nas jer se držimo rokova i svega obećanog. Veliki je broj racionalnih razloga za završetak 'Ipsilon kraka', vjerujem da ćemo dogodine u ovo vrijeme završiti i preostalih 12 kilometara – kazao je Pásztor.

Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, istaknuo je da su poslije višedesetljetnog zastoja, u studenom 2016. nastavljeni radovi i da će završetak Ipsilon kraka pridonijeti izmještanju teškog teretnog prometa iz središta grada.

12296_4.jpg

– Obilaznica oko Subotice učinit će da se cjelokupni teretni promet izmjesti iz grada, kao i iz Gospodarske zone ‘Mali Bajmok’. Ovaj projekt rezultat je predanog rada i insistiranja na učinkovitosti predsjednika Republike, Vlade Srbije i Ministarstva građevinarstva, prometa i infrastrukture. Do kraja 2019. godine završit ćemo cijelu dionicu – naglasio je gradonačelnik Laban i dodao da su u izgradnju 12 kilometara obilaznice oko Subotice uložena sredstva u vrijednosti od 1,1 milijardi dinara.