Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održan sastanak projektnog tima „Opti bajk“

20.12.2018.

Sastanak projektnog tima „Opti bajk“ projekta koji se realizira u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska-Srbija (Interreg-IPA CBC HU-SRB), održan je danas, u Plavoj dvorani Gradske kuće. U ime subotičke lokalne samouprave prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika, Timea Horvát, a o ciljevima i dosadašnjim rezultatima projekta „Optimizacija prometa u pograničnoj zoni - planiranje i izgradnja biciklističkih staza" govorili su menadžer projekta Ákos Újhelyi i gradonačelnici lokalnih samouprava iz Mađarske, partnera na projektu, Ásothaloma i Tompe László Torockai i László Veh.

12301_1.jpg

– Realizaciju projekta 'Opti bajk' počeli smo u listopadu prošle godine. Trenutačno smo na pola puta do konačne realizacije projekta koji se provodi putem programa IPA Interreg prekogranične suradnje Srbija-Mađarska. Danas smo održali prvi projektni sastanak s predstavnicima partnerskih gradova iz Mađarske na kome smo sagledali projekt, ocijenili da se odvija po planiranoj dinamici i konstatirali da će biti završen u dogovorenom roku, do kraja rujna 2019. godine  – istaknuo je Ákos Újhelyi.

U predstojećem razdoblju, dodao je, bit će raspisane dvije javne nabavke. Jedna će se odnositi na izgradnju biciklističkih staza u Bačkim Vinogradima i na Kelebiji, a druga na izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju biciklističkih staza u Subotici.

12301_2.jpg

– Izgradnja biciklističkih staza s obiju strana granice donijet će određene benefite biciklistima koji će i u najvećim gužvama lakše i brže moći prijeći granicu, da u susjednoj Mađarskoj posjete rodbinu i prijatelje ili stignu do svog radnog mjesta – rekao je Újhelyi.

„Opti bajk – Biciklističke staze“ je projekt kojim će se postići optimizacija prometa i to izgradnjom biciklističkih staza u Subotici – 7,9 km, u naseljenim mjestima Kelebija i Bački Vinogradi, odnosno na teritoriju lokalnih samouprava Tompa (3,2 km) i Ásothalom (6,9 km) u Mađarskoj.

Bit će sačinjena i projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju biciklističkih staza u Subotici (22 km) i u Tompi (4,9 km). Ukupna vrijednost projekta je 2.566.612,65 eura.