Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

U Gerontološkom centru od sljedeće godine novi način usluživanja hrane

21.12.2018.

Pokrajinski tajnik za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova, Predrag Vuletić, uručio je danas direktoru Gerontološkog centra u Subotici dr. Nenadu Ivaniševiću, ugovor o dodjeli novčanih sredstava iz pokrajinskog proračuna. Ova ustanova socijalne zaštite je na natječaju Pokrajinskog tajništva za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova dobila 6,5 milijuna dinara za financiranje programa pod nazivom „Podizanje kvalitete usluga Gerontološkog centra iz Subotice putem opremanja kuhinje i praone“.

12302_1.jpg

Zahvaljujući dobivenim sredstvima krajem sljedeće godine u Gerontološkom centru će se preći na potpuno novi način usluživanja hrane korisnicima koji hranu konzumiraju u sobama. Sredstva će biti uložena i u praonu.

U ime subotičke lokalne samouprave član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, zahvalio se Pokrajinskoj vladi na ulaganju u ustanove socijalne zaštite čiji je osnivač AP Vojvodina.

Nenad Ivanišević je rekao da i ovaj natječaj pokazuje da Pokrajinska vlada cijeni ono što Gerontološki centar u Subotici radi i naglasio da će, zahvaljujući ovim sredstvima, u Gerontološkom centru početi  nova era u usluživanju hrane.

Predrag Vuletić je istaknuo da je Skupština AP Vojvodine donijela odluku o osnivanju Centra za obiteljski smještaj i usvojenje u Subotici, da će taj centar biti zadužen za Sjevernobanatski, Sjevernobački i Zapadnobački upravni okrug i da će u predstojeća tri mjeseca biti konstituirana sva tijela.

Pokrajinsko tajništvo za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova tijekom ove godine u tri navrata je raspisao Natječaj za unaprjeđenje socijalne zaštite u ustanovama čiji je osnivač AP Vojvodina, a Gerontološki centar je sva tri puta dobio sredstva. U okviru ova tri natječaja potpisano je ukupno 146 ugovora.