Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotički simfonijski orkestar oduševio publiku

28.12.2018.

Na tradicionalnom novogodišnjem koncertu održanom večeras u Velikoj vijećnici Gradske kuće, Subotički simfonijski orkestar predstavio se atraktivnim repertoarom. Sjajnim izvođenjem djela Straussa, Dvořáka, Xačatryana (ar. Արամ Խաչատրյան) i Tchaikovskog, ovaj orkestar, sastavljen od vrhunskih solista i orkestarskih glazbenika, oduševio je subotičku publiku.

12316_1.jpg

Subotički simfonijski orkestar je imao fantastičnu dinamiku. Forte (forte, jako) koji je obično glasan, kod njih je zvučao meko i toplo, a piano (piano, tiho), koji krasi europske i svjetske orkestre, krasio je na večerašnjem koncertu i ovaj orkestar. Za ovakvo sviranje orkestra ogromne zasluge imao je i ravnatelj Mikica Jevtić, stalni dirigent Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Solisticu koloraturni sopran, Aleksandru Stanković publika je pozdravila velikim pljeskom.  Ogromno oduševljenje publike, srdačnost i toplina, kao i ovacije na kraju, uzvraćeni su njezinim maestralnim izvođenjem arija iz opera Puccinija, Dvořáka, i arija „Adele“ iz operete „Slijepi miš“ Johana Straussa, kroz koje je pokazala svoj raskošni glas i talent.

Nazočne u Velikoj vijećnici pozdravila je zamjenica gradonačelnika Timea Horvát.

– Drago mi je što ćemo večeras, u ovom prelijepom zdanju, uživati u bogatom programu, predivnim zvucima i sjajnim aranžmanima Subotičkog simfonijskog orkestra, sastavljenog od vrhunskih umjetnika koje je okupio naš sugrađanin, profesor violine Miloš Nikolić. Pored tradicionalnog novogodišnjeg koncerta posvećenog ljubiteljima klasične glazbe, subotička lokalna samouprava i Turistička organizacija grada Subotice i ove godine, 31. prosinca, daruje svojim građanima i gostima Subotice doček Nove godine na središnjem gradskom trgu. U uvjerenju da ćemo i večeras, i u novogodišnjoj noći, uživati u bogatim programima izvođača, u ime subotičke lokalne samouprave, gradonačelnika Bogdana Labana i svoje ime, vama i vašim obiteljima želim dobro zdravlje i puno sreće, uspjeha i radosti u novoj 2019. godini – istaknula je Timea Horvát.

12316_2.jpg