Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz sporta

Održan veliki sat boksa u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“

30.01.2019.

Subotica je ugostila Nenada Borovčanina, predsjednika Boksačkog saveza Srbije, i njegove suradnike koji su na sjeveru Bačke promovirali projekt „Olimpijska škola boksa“. U okviru projekta u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ održan je javni sat boksa, a nakon toga članovi izaslanstva Boksačkog saveza Srbije posjetili su Boks klub "Spartak" i uručili vrijednu sportsku opremu.

12372_1.jpg

Kako je ovom prilikom istaknuo Borovčanin, riječ je o širem projektu koji će se odvijati u 72 grada i općine Srbije, a kroz koji će djeci i mladima biti omogućeno besplatno se baviti ovim sportom.

– Projekt počinje upravo iz Subotice, a cilj je omasoviti ovaj sport, da se što više djece bavi sportom i dođe u boksačke dvorane. Sačekat će tu djecu vrhunski pedagozi i treneri. Ne mora svako dijete iz dvorane izaći kao šampion, ali mora izaći kao bolji čovjek i upravo promovirajući boks, promoviramo da se bave sportom koji će osnažiti karakter, da u životu gledaju problemima u oči, da se bore, da ustanu kada padnu. Boks će se razvijati sigurno i ponovno ćemo imati velika imena kao što su u Subotici Antelj, Vujković, Tamaši... Ovakvim načinom rada bit ćemo europska i svjetska sila u boksu – kazao je Borovčanin.

U ulozi domaćina, kao trener Spartaka, ali i direktor reprezentacije, bio je Tomislav Antelj.

– Subotica voli boks, a Srbija voli Spartak. Tu smo da animiramo djecu i pokažemo im da se mogu baviti ovom plemenitom sportskom vještinom. Kod nas djeca mogu doći svakog radnog dana od 18 do 20 sati, nalazimo se u Dvorani sportova, na prvom katu. Boksom se mogu baviti i dječaci i djevojčice, a ovo je doista 'plemenita vještina' koja razvija psihofizičke sposobnosti – istaknuo je Antelj.

Tajnica Tajništva za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi, Jasmina Stevanović, potvrdila je važnost ovakvih aktivnosti.

– Pozdravljamo promociju sporta kroz dolazak u školu, jer je to prilika da se djeca prepoznaju, ali i da roditelji prepoznaju važnost bavljenja sportom. Nama u lokalnoj samoupravi je važno da poboljšamo uvjete rada djece u školama i u sportskim klubovima i na taj način pomognemo da žive što zdravije i bolje, ali i jačaju vlastiti karakter – naglasila je Jasmina Stevanović.

 12372_2.jpg