Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Plakete za podršku 2. Subotičkom polumaratonu

08.02.2019.

– Prvi i drugi Subotički polumaraton, održani pod nazivom ‘Trči kroz historiju’, u potpunosti su ispunili naša očekivanja i pokazali da kombinacija sporta i secesije može biti veoma uspješna i zanimljiva. Subotička lokalna samouprava podupire ovu sportsku manifestaciju u kojoj se broj sudionika iz zemlje i inozemstva povećava, koja promovira zdrav način života i potiče rekreativni sport i razvoj turističkog potencijala Subotice – izjavila je zamjenica gradonačelnika Timea Horvát na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, na kojoj su svima koji su bili uključeni u realizaciju ovog projekta u znak zahvalnosti uručene plakete. Na konferenciji je priopćeno da se od danas mogu slati prijave za sudjelovanje na trećem po redu Subotičkom polumaratonu koji će se održati 1. rujna, u okviru proslave Dana grada.

12411_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti organizatoru Subotičkog polumaratona, Sportskom udruženju „Horizont“, kao i svima onima koji su poduprli ovu manifestaciju, Timea Horvát je pozvala rekreativce, sportaše i građane da u što većem broju sudjeluju na 3. Subotičkom polumaratonu koji će se održati 1. rujna (nedjelja) 2019. godine, u okviru obilježavanja Dana grada.

Naš proslavljeni odbojkaš Gyula Mestér, promotor 2. Subotičkog polumaratona, najavio je da ove godine namjerava biti sudionikom neke od trka koje se organiziraju u okviru polumaratona. 

– Zahvaljujem se organizatorima što su me pozvali sudjelovati na ovoj sjajnoj manifestaciji koja okuplja sportaše iz Srbije, regije i drugih europskih zemalja. Želio bih istrčati jednu od utrka na 3. Subotičkom polumaratonu, najvjerojatnije onu na pet kilometara, i u skladu s tom mojom namjerom već sam krenuo s pripremama – rekao je Gyula Mestér.

Republički zastupnik i član SU „Horizont”, Bálint Pásztor, istaknuo je značaj održavanja ove manifestacije za grad Suboticu i podsjetio na povećanje broja sudionika na Subotičkom polumaratonu.

– Od ove godine uvrstili smo i utrku na 10 kilometara. To znači da ih imamo tri u programu ove, sada već tradicionalne manifestacije, kao i dječje utrke, i da nas to dovodi u društvo rijetkih utrka u regiji s takvom ponudom. Utrke na pet i 10 km trče se jedan, a utrka na 21 km dva kruga na sertificiranoj stazi s A licencom. U cijeli prošlogodišnji događaj uključeno je bilo oko 300 ljudi iz policije, Hitne pomoći, Crvenog križa. Na ulicama Subotice, osim trkača, bili su i naši mladi sugrađani, volonteri iz tri srednje škole – medicinske, ekonomske i Gimnazije, Učiteljskog fakulteta i Crvenog križa. U organizaciji je sudjelovalo oko 50 ljudi. Ove godine taj broj će se povećati, u skladu s proširenjem događaja i povećanjem broja sudionika. Prijave za sudjelovanje na trećem Subotičkom polumaratonu otvorene su od danas – naglasio je Bálint Pásztor.

Predstavnicima medija i gostima obratio se i potpredsjednik SU „Horizont“ Žika Savin, koji se zahvalio i Policijskoj upravi Subotica, na radu na sigurnosti sudionika polumaratona i gledatelja na samoj utrki, i JP „Subotica-trans“ koje je, kako je rekao, Subotičanima omogućilo izvanrednu uslugu javnog prijevoza tijekom utrke.

– Plan nam je ove godine na temelju reciprociteta povezati se s utrkama u regiji i Mađarskoj, kako bismo, prije svega, razmijenili iskustva. Hoćemo se upoznati s ljudima koji misle kao mi, a svakako želimo dovoditi njihove natjecatelje u Suboticu, kao što bismo voljeli da naši natjecatelji obilaze njihove utrke. Velika želja nam je i proširiti se po pitanju turističke ponude, kao i da prilikom prijave sudionicima koji namjeravaju ostati više dana u našem gradu ponudimo i smještaj. Dakle, da ne moraju razmišljati mnogo, već da u dva-tri klika dobiju kompletnu sportsku i turističku ponudu. Hvala svima koji nam pomažu u ovoj velikoj i odgovornoj obvezi. I dobrodošli na 3. Subotički polimaraton – kazao je Savin.

U znak zahvalnosti svima koji su, po njihovoj procjeni, pomogli održavanje i promociju ove manifestacije, organizatori su dodijelili plakete brojnim poduzećima iz privatnog i javnog sektora, ustanovama, organizacijama, medijima, ali i zaslužnim pojedincima.

12411_2.jpg