Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Potpora održavanju sajamskih manifestacija i izložaba s gospodarskim značajkama

12.02.2019.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje gospodarstva Ákos Újhelyi uručio je ugovore o dodjeli sredstava za realizaciju projekata u području ostvarivanja javnog interesa putem organiziranja i održavanja sajamskih manifestacija i izložaba u 2018. godini na teritoriju grada Subotice. Na prigodnoj svečanosti, održanoj u Plavoj dvorani Gradske kuće, ugovori su dodijeljeni predstavnicima osam udruženja koja su pravo na bespovratna sredstva ostvarili po Natječaju za refinanciranje troškova organiziranja i održavanja sajamskih manifestacija i izložaba u 2018. godini, u ukupnom iznosu od 2,5 milijuna dinara.

12413_1.jpg

Ákos Újhelyi je, obraćajući se medijima, izjavio da je 6. prosinca 2018. godine raspisan natječaj za refinanciranje troškova održavanja sajamskih manifestacija i izložaba s gospodarskim značajkama, da je za tu namjenu iz gradskog proračuna u prošloj godini opredijeljeno 2,5 milijuna dinara i da je bespovratna sredstva dobilo osam udruženja, od deset, koliko ih se ukupno prijavilo na natječaj.

Sredstva za financiranje projekata putem refundacije, istaknuo je, predviđena su za projekte usmjerene na ekonomsku, socijalnu i ekološku dimenziju u području organiziranja sajamskih manifestacija u formi sajmova i izložaba, u vezi s promoviranjem organske proizvodnje hrane, promoviranja društvenog ujedinjenja, povećavanje produktivnosti resursa kroz kreiranje uvjeta za zapošljavanje, uz uvjet da imaju edukativne značajke.

Projektne aktivnosti realizirane su u razdoblju 1. svibnja – 31. listopada 2018. godine na teritoriju grada Subotice. Najveći iznos koji se refundira po udruženju je 400.000 dinara.

Odluka o dodjeli sredstava za realizaciju projekata u području ostvarivanja javnog interesa putem organiziranja i održavanja sajamskih manifestacija i izložaba u 2018. godini na teritoriju grada Subotice donesena je 5. veljače 2019. godine, na prijedlog Povjerenstva za vrijednovanje i rangiranje podnesenih prijava i evaluaciju realiziranih aktivnosti.

Sredstva su dodijeljena Udruženju za razvoj zajednice Ludoš, za projekt „Festival bijelog luka (češnjaka) i Dani sela na Ludošu“; Udruženju za brigu žena i trudnica „Anahitas“ („Angel dreams“ Ekspo za bebe, mame i trudnice); Hrvatskom kulturno-prosvjetnom društvu„Matija Gubec“ iz Tavankuta (VIII. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina); Udruženje„Terras“ (XIV. Međunarodni festival organskih proizvoda „Biofest 2018“; Rozsi Sándor, iz Hajdukova (50. jubilarni Berbanski dani u Hajdukovu); Udruženju pčelara „Pčela“ Subotica  (XXII. Dani pčelarstva); Udruženju odgojitelja svinja „Bajmok“ (VIII. Dani farmera) i Udruženju za razvoj naselja pješčarske visoravni (Pješčarski skup).

12413_2.jpg