Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijam za predstavnike Vaterpolo saveza i reprezentacije Srbije

19.02.2019.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog vijeća zadužen za područje sporta i omladine Nemanja Simović primili su danas predsjednika Vaterpolo saveza Srbije Viktora Jelenića, izbornika reprezentacije Srbije Dejana Savića i vratara vaterpolo reprezentacije Srbije Gojka Pijetlovića. Sastanak je upriličen uoči treće utakmice Grupe D Europe kupa, odigrane večeras na bazenu subotičkog Sportsko-rekreativnog centra „Prozivka“, u kojoj je vaterpolo prezentacija Srbije savladala selekciju Rumunjske s 13:6.

12426_1.jpg

Tijekom srdačnog susreta u Zelenoj dvorani Gradske kuće, predstavnici Vaterpolo saveza i reprezentacije Srbije zahvalili su se gradonačelniku Labanu na prijamu i izrazili zadovoljstvo uvjetima koje imaju na bazenu SRC „Prozivka“.

Na sastanku je naglašeno da je namjera Vaterpolo saveza Srbije razvitak vaterpolo sporta u gradovima diljem naše zemlje, da se sukladno toj namjeri vaterpolo utakmica Europe kupa, nakon Kragujevca, igra u Subotici i da je uloga domaćina u duelu reprezentacija Srbije i Rumunjske lijepa prilika za promociju Subotice kao grada sportova.

Sastanku su prisustvovali tajnik Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, tajnik Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković i direktor JKP „Stadion“ Tamara Dimitroski.

 12426_2.jpg

Srbija je protiv Rumunjske igrala u kombiniranom sastavu, pa je izbornik Dejan Savić imao priliku isprobati neke mlade igrače, koji su budućnost srbijanskog vaterpola

Naša reprezentacija je sada prva u grupi s osam osvojenih bodova, Hrvatska je druga sa sedam, dok je Rumunjska bez bodova.

Srbija i Hrvatska su osigurale plasman na završni turnir Europa kupa, koji je i kvalifikacijski za Svjetsku ligu, čiji će se završni turnir odigrati u Beogradu (18. do 23. lipnja).

Posljednji meč u Grupi D, Srbija igra protiv selekcije Hrvatske u Sisku, 12. ožujka.

12426_3.jpg