Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Rekonstrukcijom ulice Maksima Gorkog povećat će se sigurnost u prometu i smanjiti zastoji

20.02.2019.

Zbog nedostatka prometnih traka za skretanje na lijevo, u ulici Maksima Gorkog, najfrekventnijoj prometnici u našem gradu, najkritičnija su raskrižja s ulicama Braće Radić i Strossmayerova. Posljedica takvog stanja je povećana ugroženost sudionika u prometu i mala protočnost koja vrlo često prouzrokuje ozbiljne zastoje, kako na glavnom, tako i na priključnim cestovnim smjerovima. Taj problem će već ove godine biti riješen, jer su na javnom natječaju Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine za financiranje i sufinanciranje projekata u području prometne infrastrukture gradu Subotici dodijeljena sredstva u iznosu nešto većem od 73 milijuna dinara za projekt „Rekonstrukcija i dogradnja kolnika u ulici Maksima Gorkog, od raskrižja s ulicom Braće Radić do raskrižja s ulicom Matije Gupca u Subotici s izgradnjom sustava video-nadzora (I faza)“.

12428_1.jpg

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za realizaciju ovog projekta u ime subotičke lokalne samouprave potpisao je, 18. veljače 2019. godine, u Novom Sadu, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban. On je, u tom povodu, izjavio da projektno rješenje podrazumijeva proširenje kolnika u zoni raskrižja s ulicama Braće Radić i Strossmayerovom, tako da se formira dodatna prometna traka za skretanja na lijevo iz ulice Maksima Gorkog, i da će u ovom dijelu ulice biti postavljena nova svjetlosna i prometna signalizacija, kao i sustav video-nadzora.

12428_2.jpg

– Na ovaj način će se povećati protok prometa i riješiti višegodišnji problem odvijanja prometa na ovom potezu. U neposrednoj blizini ovih raskrižja nalazi se i Osnovna škola ’Ivan Goran Kovačić’, što predstavlja poseban razlog za povećanje sigurnosti prometa na tom dijelu ulice Maksima Gorkog – istaknuo je gradonačelnik Laban.

Osim ovih dvaju raskrižja, dodao je, grad Subotica ima u planu da se ovakva rekonstrukcija izvede i na ostalim kritičnim raskrižjima u našem gradu.

12428_3.jpg

12428_4.jpg

Uvećan crtež M. Gorkog - Braće Radić

Uvećan crtež M. Gorkog - Strossmayerova