Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 21. sjednica Skupštine grada Subotice

26.02.2019.

Na 21. sjednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj vijećnici Gradske kuće, donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Statuta grada Subotice, Odluka o izradi Plana generalne regulacije II za zonu „Mali Bajmok“ i dijelove zona „Novo selo“, „Gat“ i „Ker“ i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za uređenje kompleksa stadiona FK „Spartak“ i njegovog okruženja, a donesen je i Zaključak o usvajanju Elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade u Gospodarskoj zoni „Mali Bajmak“ tvrtki „Boysen Abgassysteme“ d.o.o. Subotica. Među pedeset i jednom točkom dnevnoga reda, koliko ih je ukupno usvojeno, donesena je i Odluka o naknadama za korištenje javnih površina, Odluka o naknadama za korištenje općinskih cesta i ulica, Odluka o oglašavanju na teritoriju grada Subotice i Odluka o izmjeni Odluke o raspoređivanju proračinskih sredstava grada Subotice nacionalnim savjetima nacionalnih manjina.

12439_1.jpg

Vijećnici su većinom glasova (49 „za“, jedan „protiv“, bez „suzdržanih“) donijeli Zaključak o usvajanju Elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade u Gospodarskoj zoni „Mali Bajmak“ tvrtki „Boysen Abgassysteme“ d.o.o. Subotica.

Memorandumom o razumijevanju između Grada Subotice i tvrtke „Friedrich-Boysen Gmbh&Co KG“ (potpisan 4. lipnja 2018. godine) definirano je da investitor namjerava realizirati grinfild projekt ukupne vrijednosti 65 milijuna eura koji podrazumijeva izgradnju proizvodnog pogona površine od oko 35.000 četvornih metara i da tijekom razdoblja implementacije projeka zaposli 507 radnika na neodređeno vrijeme, u roku od pet godina od dana dobivanja uporabne dozvole za navedeni objekt.

Po potpisivanju Memoranduma o razumijevanju, investitor je definirao da će realizacija investicije u Subotici biti provedena od strane njihovog novoosnovanog zavisnog gospodarskog društva „Boysen Abgassysteme“ d.o.o. Subotica.

Grad Subotica je na temelju informacija dobivenih od investitora odredio parcelu površine 101.394 četvornih metara u Gospodarskoj zoni „Mali Bajmok“, na lokaciji koja je obuhvaćena područjem Slobodne zone Subotica i koja je namijenjena investitoru bez naknade, za realizaciju investicije.

Gradonačelnik Bogdan Laban je, obraćajući se vijećnicima, istaknuo da je dovođenje njemačke tvrtke „Bojsen“ veoma bitno za naš grad, da će ta tvrtka, koja je svoje tvornice izgradila diljem svijeta, u Subotici izgraditi proizvodni pogon površine 35 tisuća četvornih metara, zaposliti 507 radnika i uložiti 65 milijuna eura, što je, kako je rekao, najveća strana investicija u Subotici.

12439_2.jpg

– Siguran sam da je ovo pravi put i da se svi trebamo radovati otvaranju novih radnih mjesta. Svakoga dana razgovaramo s potencijalnim investitorima. Naša obveza je ponašati se odgovorno i  privlačenjem investicija omogućiti napredak naše zajednice – naglasio je gradonačelnik Laban.

Na današnjoj sjednici vijećnici su, među ostalim, dali suglasnost na programe poslovanja: JKP „Čistoća i zelenilo“, JKP „Dimničar“, JP „Palić-Ludaš“,  Društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, JKP „Parking“, JKP „Pogrebno“, Društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom „Regionalni deponij“, JKP „Stadion“, JP „Subotica-trans”, JKP „Suboticagas“, JKP „Subotičke tržnice“, JKP „Subotička toplana“, Javnog poduzeća za upravljanje putovima, urbanističko planiranje i stanovanje i JKP „Vodovod i kanalizacija“, za 2019. godinu.

Doneseni su, također, i Odluka o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2019. godinu za grad Suboticu, Rješenje o imenovanju članova Savjeta Međunarodnog festivala kazališta za djecu Subotica, Rješenje o imenovanju direktora Javnog komunalnog poduzeća za obavljanje dimničarskih usluga „Dimničar“, Rješenje o imenovanju direktora ustanove Dečje pozorište Subotica – Szabadkai Gyermekszínház – Dječje kazalište Subotica, Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti direktora Ljekarne Subotica i Rješenje o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Povjerenstva za dodjelu zvanja i priznanja.

Materijal s 21. sjednice Skupštine grada Subotice - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hr.