Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Novi semafor na Gradskom stadionu

01.03.2019.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje sporta i omladine Nemanja Simović i direktor Javnog komunalnog poduzeća „Stadion“ Tamara Dimitrioski danas su, na Gradskom stadionu, predali na uporabu novi semafor (zaslon). Kako je i bilo najavljeno, novi, moderni semafor montiran je na mjestu nekadašnjeg koji će biti postavljen pored terena s umjetnom travom na kome svoje utakmice igraju omladinci.

12444_1.jpg

Simović je, obraćajući se medijima, naveo da je postavljanje novog semafora počelo prije petnaestak dana, da je vrijeme išlo na ruku izvođačima radova i da je cjelokupan posao završen za manje od dva tjedna.

– Hvala direktorici JKP ‘Stadion’ Tamari Dimitrioski, upravniku Gradskog stadiona Branislavu Kaporu i svim zaposlenima u ovom javno-komunalnom poduzeću na dobrom radu. Semafor je donacija Nogometnog saveza Srbije, a obaveza nas u Subotici bila je uraditi sve pripremne radove. To je podrazumijevalo postavljanje potkonstrukcije, konstrukcije, dovođenje novog strujnog kabela. Obećali smo da će posao biti gotov do prve proljetne utakmice Nogometnog kluba Spartak Ždrijepčeva krv u Subotici. Evo, prilika je da ljubitelji nogometa dođu u subotu na utakmicu, da uživaju u, nadamo se, dobrom meču, ali i da vide kako funkcionira novi semafor – istaknuo je Simović.

Uz konstataciju da je postavljanje semafora najava novih radova na Gradskom stadionu koji bi uskoro trebali započeti, Simović je podsjetio da su na ovom sportskom objektu već postavljeni novi reflektori, da je izgrađena nova atletska staza, postavljen nov, travnati teren, izgrađen odvodni sustav...

12444_2.jpg

– Tijekom godine slijedi sanacija tribina, ali i radovi na novim sadržajima za ishranu i smještaj sportaša, kao i na svemu onome što nedostaje kako bismo ispunjavali standarde igranja europskih utakmica. U narednih 45 dana trebao bi biti gotov cjelokupni projekt, a onda će biti prilike vlastiti komentar na javnoj raspravi dati i korisnici Stadiona, ali i građani, sve u cilju da projekt bude što bolji. Projekcija projektanata je da će za posao na tribinama biti potrebno oko osam mjeseci rada. Ako krenemo na vrijeme, radovi bi mogli biti gotovi do kraja ove, ili na proljeće slkjedeće godine – naglasio je Simović.

Predaji na uporabu novog semafora na Gradskom stadionu prisustvovao je Dejan Vuković, generalni tajnik Sportskog saveza grada Subotice.

12444_3.jpg