Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Saniran objekt „Trokadero“ u Mjesnoj zajednici „Aleksandrovo“

12.03.2019.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, direktor Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević, tehnički direktor PU „Naša radost“ Veljko Vojnić i predsjednik Skupštine Mjesne zajednice „Aleksandrovo“ Nikola Milićević, obišli su danas renovirane prostorije saniranog objekta „Trokadero“ u naselju Aleksandrovo u kojima su smješteni vrtić „Pčelica“ i mjesna zajednica.

12459_1.jpg

Uz konstataciju da subotička lokalna samouprava podjednako ulaže u razvitak i napredak gradskih i prigradskih mjesnih zajednica, gradonačelnik Laban je naveo da je za sanaciju i rekonstrukciju objekta „Trokadero“ u MZ „Aleksandrovo“ u 2018. godini  iz proračuna grada Subotice opredijeljeno 6,5 milijuna dinara.

– U okviru objekta otvoren je novi vrtić 'Pčelica' u kome su smještene tri odgojno-obrazovne skupine cjelodnevnog boravka djece jaslene dobi od jedne do tri godine. Pohvalio bih čelništvo Mjesne zajednice ’Aleksandrovo’, kao i sve one koji su pridonijeli da projekt realiziramo u rekordnom roku i saniramo ovaj objekt – istaknuo je Bogdan Laban.

On je naglasio da je na području Mjesne zajednice „Aleksandrovo“ tijekom protekle dvije godine investirano više od 45 milijuna dinara u prometnu i sportsku infrastrukturu i da je u rekonstrukciju desetljećima problematične Tolminske ulice uloženo oko 33 milijuna dinara.

12459_2.jpg

Nikola Milićević je rekao da je gradonačelnik Bogdan Laban pridonio razvitku MZ „Aleksandrovo“ više nego četiri prethodna gradonačelnika, da je Tolminska ulica, kao jedan od najvećih problema u ovoj mjesnoj zajednici, rekonstruirana u cijeloj duljini i da je ta često korištena prometnica otvorena krajem kolovoza 2017. godine.

U renoviranim prostorijama objekta „Trokadero“, kazao je Milićević, stvoreni su uvjeti za lakše provođenje mnogobrojnih aktivnosti kojima se pružaju usluge građanima od strane mjesne zajednice.

Veljko Vojnić je rekao da je vrtić „Pčelica“ Predškolske ustanove „Naša radost“ s probnim radom počeo u prosincu prošle godine i da vrtić ispunjava sve uvjete potrebne kako bi djeca od jedne do tri godine imala siguran i kvalitetan smještaj sukladan s pravilnicima i normativima za mališane te dobi.

– U vrtiću 'Pčelica' u tri skupine imamo 60-ero djece, a odgojno-obrazovni rad odvija se na srpskom i mađarskom jeziku. Vrtić je opremljen novim, funkcionalnim i prilagođenim namještajem, opremom, didaktičkim materijalom i igračkama, u što je uloženo oko 2,5 milijuna dinara iz sredstava koja PU 'Naša radost' dobiva iz proračuna grada Subotice za obavljanje vlastite djelatnosti – kazao je Vojnić.

Zadatak PU „Naša radost“ nije samo širenje u prostornom smislu već i kvalitetan rad, podcrtao je Veljko Vojnić, i dodao da je ova predškolska ustanova za školsku 2019/20. godinu od strane EU stavljena u mrežu eTwinning škola, kao i da je na nedavno održanom Sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu dobila zlatnu medalju.

12459_3.jpg