Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz obrazovanja

Diplome za najbolje mlade matematičare

13.03.2019.

Tradicionalno, uoči Dana broja Pi, u Velikoj vijećnici Gradske kuće, dodijeljene su diplome i pohvalnice najboljim mladim matematičarima Subotice i Sjevernobačkog upravnog okruga koji su sudjelovali u dosadašnjim natjecateljskim ciklusima za školsku 2018/2019. godinu. Među oko 160 nagrađenih, našlo se sedmero srednjoškolaca: Bjanka Stojanović, Miloš Pajić, Noémi Tóth, Levente Besnyi, Minja Vuković, Teodor Sakal Francišković i Veljko Todić, koji će u subotu, 16. ožujka predstavljati Suboticu na državnom natjecanju iz matematike, u Novom Sadu.

12463_1.jpg

U ime grada Subotice najboljim matematičarima diplome i pohvalnice uručile su zamjenica gradonačelnika Timea Horvát i članica Gradskog vijeća zadužena za područje obrazovanja Nataša Aleksić.

- Po punoj dvorani Velike vijećnice jasno je da Grad ima na koga biti ponosan i da u njemu stasavaju sjajni matematičari – istaknula je Nataša Aleksić.

Najboljim mladim matematičarima diplome su uručili i predsjednik Društva matematičara Subotice prof. dr. Nebojša Gvozdenović i predsjednica Komisije za matematička natjecanja Ljubica Kiselički.

Ove godine na gradskom natjecanju sudjelovalo je 337 đaka osnovnih škola. Na okružno natjecanje, koje će se održati 23. ožujka, plasiralo se oko stotinu učenika.

12463_2.jpg