Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz obrazovanja

Donacija knjiga za đake u Višnjevcu

20.03.2019.

Članica Gradskog vijeća zadužena za područje obrazovanja Nataša Aleksić u ime organizatora i sudionika „Sajma knjiga Subotica 2019.” i subotičke lokalne samouprave, uručila je danas, donaciju  knjiga, vrijednu 25.000 dinara, predstavniku Osnovne škole „János Nunyádi“. Knjige su namijenjene odjeljenju u Višnjevcu koje pohađaju učenici do četvrtog razreda.

12486_1.jpg

- Izdavači su nam se kao i prethodnih godina obratili s molbom za suradnju, koja se ogleda u tome da mi njima ne naplatimo taksu za postavljanje njihovih štandova, a oni u to ime poklone knjige nekoj od subotičkih škola u stanovitom iznosu. Prethodnih godina donaciju su dobili škola 'Dositej Obradović’ i Dom za djecu ‘Kolijevka’ – istaknula je Nataša Aleksić.

Ema Kostić se u ime organizatora Sajma knjiga zahvalila Gradskoj upravi u Subotici, JKP „Čistoća i zelenilo“ i poduzeću „Tržnica" na dobroj suradnji i pomoći.

- Školama smo darivali uglavnom enciklopedije koje odgovaraju mlađoj i starijoj dobi učenika. Knjige koje trebaju školi izabrale su učiteljice – rekla je Ema Kostić.

Gábor Szabo, zamjenik direktora OŠ „János Nunyádi“, kaže da je ova donacija prilika da se obogati školska biblioteka.

- Ovo je jedinstvena prilika za obradovati neke od naših đaka, jer smo mi jedna od najvećih škola u Subotici. Pored središnje škole u Čantaviru, imamo isturene odjele u Višnjevcu i Bačkom Dušanovu, koje ukupno pohađa 550 đaka – rekao je Gábor Szabo.