Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 22. sjednica Skupštine grada

02.04.2019.

Na 22. sjednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj vijećnici Gradske kuće, donijet je Zaključak o prihvaćanju godišnjeg izvještaja Službe za proračunsku inspekciju grada Subotice za 2018. godinu, Odluka o mjesnim zajednicama na teritoriju grada Subotice i Odluka o taksi-prijevozu. Među jedanaest točaka dnevnoga reda, koliko ih je ukupno usvojeno, donijeta je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, a usvojena su i rješenja o davanju suglasnosti na prvu izmjenu Programa poslovanja Javnog poduzeća za prijevoz putnika u gradskom i prigradskom proemtu „Subotica-trans“ za 2019. godinu, imenovanju direktora JKP „Subotička toplana“ i imenovanju direktora „Zavičajne galerije „Dr. Vinko Perčić“.

12513_1.jpg

Odlukom o mjesnim zajednicama na teritoriju grada Subotice uređuje se pravni status mjesne zajednice, obrazovanje, odnosno ukidanje ili promjena područja mjesne zajednice, prava i dužnosti mjesne zajednice, broj članova savjeta mjesne zajednice, ovlasti i način odlučivanja savjeta, postupak izbora članova savjeta, raspuštanje savjeta, prestanak mandata članova savjeta, financiranje mjesne zajednice, suradnja mjesne zajednice s drugim mjesnim zajednicama, postupak za ocjenu ustavnosti i zakonitosti akata mjesne zajednice, kao i druga pitanja od značaja za rad i funkcioniranje mjesnih zajednica na teritoriju grada Subotice.

Odlukom o taksi-prijevozu uređuje se način i bliži uvjeti za obavljanje taksi-prijevoza na teritoriju grada Subotice. Razlog za donošenje Odluke o taksi-prijevozu jest izmjena Zakona o prijevozu putnika u cestovnom prometu i to u pogledu odredaba koje se odnose na taksi-prijevoz putnika. Ovim izmjenama zakonodavac je konkretnije odredio uvjete i pravila za obavljanje taksi-prijevoza, pa je lokalnim samoupravama ostavio daleko manje prostora za autonomno određivanje pravila koja se odnose na ovo područje.

Donošenjem rješenja o imenovanju direktora JKP „Subotička toplana“ Subotica za direktora ovog javno-komunalnog poduzeća imenovan je Predrag Bobić, diplomirani ekonomist, na temelju provedenog javnog natječaja na razdoblje od četiri godine, s početkom od dana stupanja na rad imenovanog. Usvojenjem Rješenja o imenovanju direktora „Zavičajne galerije „Dr. Vinko Perčić“ za direktora je, na mandatno razdoblje od četiri godine, ponovno imenovan Spartak Dulić, akademski slikar-grafičar.

Na današnjoj sjednici vijećnici su donijeli i Rješenje o postavljanju zamjenika gradskog pravobranitelja, Rješenje o razrješenju i imenovanju člana Upravnog odbora Gradske knjižnice, Rješenje o razrješenju i imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Hunyádi János" u Čantaviru i Pravilnik o sredstvima za poticanje programa ili nedostajućeg dijela sredstava za financiranje programa od javnog interesa koja realiziraju udruženja u području omladinskog sektora,  a koja se financiraju iz proračuna grada Subotice.


Materijal s 22. sjednice Skupštine grada Subotice nalazi se na poveznici: http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hr.