Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Rekonstruirana tržnica u Mjesnoj zajednici „Željezničko naselje“

03.04.2019.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Javnog komunalnog poduzeća „Subotičke tržnice“ Dejan Ljubisavljević obišli su Mješovitu tržnicu „Željezničko naselje“ na Majšanskoj cesti u Mjesnoj zajednici „Željezničko naselje“, gdje je realiziran projekt rekonstrukcije i izgradnje tržnične nadstrešnice. Vrijednost investicije je 3,5 milijuna dinara, a cjelokupan iznos osiguralo je JKP „Subotičke tržnice“ iz vlastitih sredstava.

12518_1.jpg

Uz podsjećanje da subotička lokalna samouprava ravnomjerno ulaže u razvoj i napredak gradskih i prigradskih mjesnih zajednica, gradonačelnik Laban je rekao da je rekonstrukcija i izgradnja tržnične nadstrešnice na Mješovitoj tržnici „Željezničko naselje“ pokrenuta na inicijativu građana MZ „Željezničko naselje“.

– Zahvaljujem se Javnom komunalnom poduzeću 'Subotičke tržnice' na brzom i učinkovitom djelovanju i radu. Vrijednost investicije je 3,5 milijuna dinara. Vjerujemo da ćemo u predstojećem razdoblju, u interesu kupaca i zakupaca, u skladu s mogućnostima rekonstruirati i druge tržnice u našem gradu i na taj način omogućiti njihovo kvalitetnije funkcioniranje – naglasio je gradonačelnik Laban.

12518_2.jpg
Dejan Ljubisavljević je naveo da su tržnice, od kada postoje, mjesto trgovine, susretanja i komunikacije ljudi, da je mala tržnica na Majšanskoj cesti u MZ „Željezničko naselje“ funkcionirala u nehumanim uvjetima i da je ovo, kada je riječ o investiranju u subotičke tržnice, jedan u nizu projekata koji će se u budućnosti realizirati.

– U predstojećem razdoblju bavit ćemo se višedesetljetnim problemom Mliječne tržnice koja je, nažalost, neopravdano zapostavljena. Subotičani zaslužuju neusporedivo bolju tržnicu u središtu grada. Izradit ćemo projektno-tehničku dokumentaciju za tu tržnicu, a potom pristupiti izgradnji suvremene tržnice koja će, pored svoje osnovne uloge, raspolagati i turističkim potencijalima, kao sve tržnice u velikim europskim gradovima. Radno vrijeme te tržnice, koja će imati bogat i kvalitetan sadržaj, bit će produljeno – najavio je Ljubisavljević.

Prema njegovim riječima, JKP „Subotičke tržnice“ će uz podršku subotičke lokalne samouprave i u skladu s financijskim mogućnostima nastaviti rješavati probleme funkcioniranja manjih tržnica i u drugim dijelovima grada

– Gradonačelnik zahtijeva od nas da, kada je riječ o tržnicama, građani budu zadovoljni i mi ćemo se truditi da odgovorimo tom zahtjevu na najvišoj mogućoj razini – istaknuo je Dejan Ljubisavljević.

12518_3.jpg

Mješovita tržnica „Željezničko naselje“ zauzima površinu od 180 četvornih metara, natkrivena je, opskrblkjena s 12 tezgi za prodaju voća, povrća i drugih artikala široke potrošnje, a ima i česmu i manji parking-prostor za kupce i zakupce.