Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održan sastanak u povodu projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš“

10.04.2019.

U Plavoj dvorani Gradske kuće održan je sastanak upriličen u povodu realizacije projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš“. Sastanku su prisustvovali mjerodavni iz „KfW“ banke, predstavnici Ministarstva građevinarstva, prometa i infrastrukture, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i gradska menadžerica Zagorka Panić sa suradnicima, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ i direktor JP „Palić-Ludaš“.

12549_1.jpg

Tijekom srdačnog susreta razgovaralo se o mogućnostima dodatnog izdvajanja sredstava za unaprjeđenje rada Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Subotici, a definirano je i da subotička lokalna samouprava i JKP „Vodovod i kanalizacija“ u predstojećem razdoblju stvore preduvjete kako bi se pristupilo zaključivanju sporazuma o dodjeli dodatnih sredstva za poboljšanje kakvoće rada pročistača.

Cilj projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš“, za koji je osigurana bespovratna donacija Vlade Republike Njemačke, jest poboljšanje kakvoće vode jezera Palić i Ludaš, kao preduvjeta za stvaranje boljih uvjeta za očuvanje biološke raznovrsnosti i stvaranje potencijala za razvoj turizma ovog područja.