Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Stvoriti bolje uvjete života za osobe s invaliditetom

15.04.2019.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban posjetili su danas Udruženje slijepih i slabovidih u Subotici. Ministar Đorđević je, tom prilikom, predsjedniku Udruženja Vesu Avramu uručio prijenosno računalo, 30 digitalnih knjiga i dejzer – uređaj za čitanje.

12559_1.jpg

Đorđević je istaknuo da se Ministarstvo aktivno zalaže za unaprjeđenje položaja osoba s invaliditetom kroz razvijanje partnerskog odnosa s udruženjima i pružanje financijske i stručne podrške.

Prema njegovim riječima, cilj obilazaka svih ustanova koje brinu o osobama s invaliditetom jest bolje sagledati uvjete u kojima ove osobe žive i pronaći najbolji načini za njihovo daljnje poboljšanje.

On je podsjetio na to da su tijekom prethodna posjeta Udruženju u Subotici članovi predočili što je to što im je potrebno kako bi se unaprijedili njihovi uvjeti života.

Uz pomoć knjiga, uređaja za čitanje i prijenosnog računala, članovi Udruženja moći će se educirati, razonoditi i zajedno provoditi vrijeme. Ministarstvo je spremno pomoći im u skladu s mogućnostima i nastojat će, kao i do sada, pružati podršku svim udruženjima osoba s invaliditetom, poručio je ministar.

Veso Avram je iskazao zahvalnost na posjetu, ukazavši pritom na veliki značaj podrške Ministarstva za stvaranje boljih uvjeta života osoba s invaliditetom.