Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Potpisani međudržavni sporazumi između Srbije i Mađarske

15.04.2019.

Predstavnici vlada Srbije i Mađarske potpisali su danas u Subotici, nakon zajedničke sjednice, 11 dokumenata o budućoj suradnji. Premijeri Srbije i Mađarske – Ana Brnabić i Viktor Orbán potpisali su Izjavu o namjerama o unaprjeđenju infrastrukturnih veza između Srbije i Mađarske.

12560_1.jpg

Ministrica za europske integracije Srbije Jadranka Joksimović i ministar vanjskih poslova Mađarske Péter Szijjártó potpisali su Memorandum o razumijevanju između dvije vlade u području eurointegracija.

Ministar prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević i ministar za ljudske resurse Mađarske Miklós Kásler potpisali su Sporazum o uzajamnom priznavanju državno priznatih javnih isprava o stečenoj razini obrazovanja, izdanih u Srbiji i Mađarskoj.

Sporazum o održivom upravljanju prekograničnim vodama, parafirali su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović i ministar unutarnjih poslova Mađarske Sándor Pintér.

Također, Pintér je s potpredsjednikom Vlade Srbije i ministrom unutarnjih poslova Nebojšom Stefanovićem potpisao Sporazum o tehničkoj pomoći u provođenju zakona između dvaju ministarstava.

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar za tehnologije i inovacije Mađarske László Palkovics potpisali su Memorandum o unaprjeđenju željezničke linije između Segedina i Subotice.

Oni su također potpisali i Sporazum o unaprjeđenju prijevodnice za brodove na srpskoj strani Tise.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i mađarski ministar obrane Tibor Benkő potpisali su Izjavu o namjerama o suradnji dvaju ministarstava.

Ministar za ljudske resurse Mađarske Miklós Kasler i ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić potpisali su Memorandum o razumijevanju u području omladine i sporta.

Sporazum dviju vlada o suradnji u području zaštite okoliša potpisali su ministar zaštite okoliša Goran Trivan i mađarski ministar poljoprivrede István Nagy.

Memorandum o razumijevanju između ministarstava obrane o vojnotehničkoj suradnji potpisali su pomoćnik ministra obrane Srbije Nenad Miloradović i povjerenik Vlade Mađarske Gaspár Marot.