Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dan Europe

09.05.2019.

U Subotici se, 9. svibnja, tradicionalno obilježava i Dan Europe. Na Trgu slobode je, u cilju boljeg informiranja građana o Europskoj uniji, njezinim institucijama, državama članicama, kao i o procesu pristupanja Srbije EU otvoren „EU Info kutak”, štandovi s promotivnim i informativnim publikacijama.

12599_1.jpg

Predstavnica Europskog pokreta u Srbiji, Lidija Kovač Đerović, rekla je, u tom povodu, da je dan Dan Europe ove godine obilježen uličnom akcijom u okviru koje se dijelio propagandni materijal o Europskoj uniji i da su se građani mogli upoznati s programima kao što su „Europa za mene“, „Erasmus +“ i drugi  programi koji nude međunarodnu razmjenu mladih u područjima obrazovanja, sporta, kulture...

Mladim sugrađanima, naglasila je, želimo poručiti da je Europska unija blizu, da ima mnogo programa koje možemo već sada, iako nismo u EU, iskoristiti i da se nadamo da ćemo uskoro postati njezina članica.

12599_2.jpg

Dan Europe bit će obilježen i sutra koncertom u Parku Ferenca Reichla na kome će nastupiti sedam bendova. Koncert je besplatan i počinje u 19 sati.