Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dodijeljena bespovratna sredstva za projekte unaprjeđenja lokalnog i regionalog razvoja

10.05.2019.

Podtajnik Tajništva za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović zaključio je danas, u Novom Sadu, ugovore u vrijednosti od 17,7 milijuna dinara s predstavnicima četiri grada i 15 općina AP Vojvodine po osnovu Natječaja za sufinanciranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u području regionalnog razvoja. U ime grada Subotice ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u vrijednosti od milijun dinara za realizaciju projekta „Unaprjeđenje vidljivosti odredišta Subotica-Palić, na turističkoj ruti“, potpisao je Srđan Samardžić, član Gradskog vijeća zadužen za područje turizma, investicija i međunarodne suradnje.

12602_1.jpg

Općinama i gradovima koji su ispunili natječajne uvjete, opredijeljena bespovratna sredstva služit će za aktivnosti na projektima koji će pridonijeti realizaciji projekta strateškog značaja za lokalni i regionalni razvoj, izradi projektno-tehničke dokumentacije za industrijske zone i izradi studija izvodljivosti za strateške projekte.

– Kontinuirano ulažemo napore da subvencijama za strateške projekte pospješimo i ubrzamo razvoj lokalnih samouprava vodeći se principom ravnomjernog regionalnog razvoja. Tome u prilog govori i činjenica da od 19 lokalnih samouprava koje su ispunile natječajne uvjete, devet općina pripada trećoj kategoriji razvijenosti odnosno slabo razvijenim općinama – naglasio je Vojnović.

On je istaknuo da je Pokarajinsko tajništvo za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu na dobrom putu kada je riječ o ciljevima usmjerenim na razvoj lokalnih samouprava, te apelirao na predstavnike ostalih općina da redovito prate natječaje koje raspisuje Tajništvo i apliciraju za sredstva koja će pridonijeti sveukupnom kvalitetnijem životu građana.

Sufinanciranje ovih projekata ima za cilj regionalni razvoj politike planiranja i koordinacije svih razina vlasti te jačanje institucionalnog okvira za provođenje regionalne politike.

Pored grada Subotice sredstva su usmjerena u općine: Bela Crkva, Beočin, Žitište, Bački Petrovac, Sremski Karlovci, Titel, Bač, Kula, Temerin, Čoka, Sečanj, Nova Crnja, Šid, Stara Pazova, Irig i gradovima Pančevo, Srijemska Mitrovica i Kikinda.

12602_2.jpg