Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Bogat program za „Noć muzeja“

16.05.2019.

Brojnim sadržajima na više od dvadeset lokacija u gradu i na Paliću, ove godine bit će obilježena 16. „Noć muzeja“. Posjetitelji će u subotu, 18. svibnja od 17 sati pa do jedan sat iza ponoći moći uživati u bogatom, raznovrsnom programu koji će biti priređen u „Noći muzeja“ koji će se ove godine održati pod sloganom „Sloboda umjetničkog izražavanja”.

12613_1.jpg

- Sama sloboda kao stanje svijesti oduvijek je bila zamisao vodilja, pokretač i inspiracija svim stvarateljima. Zbog toga ove godine od svih koji su se uključili u program očekujemo da svojim posjetiteljima prirede maestralan doživljaj i noć za pamćenje, jer znamo da je ovo manifestacija koja izaziva ogromnu pažnju i privlači najviše posjetitelja u našem gradu tijekom godine -  naglasila je tajnica Tajništva za društvene djelatnosti Jasmina Stevanović. Ona je pozvala sve građane da se priključe manifestaciji na kojoj je u ponudi bogat program, koncerti, izložbe, filmovi...

Uz konstataciju da „Noć muzeja“ iz godine u godinu privlači sve više zainteresiranih sudionika, članica Gradskog vijeća zadužena za područje kulture Miroslava Babić je istaknula da to znači da su i naši sugrađani shvatili da je ovo divna prilika kada mogu pokazati što su sve spremni stvoriti i koliko je velika njihova kreativnost.

- ’Noć muzeja’ je manifestacija koja budi svijest svih nas koliko je kultura značajna kao nadogradnja u svakom društvu – rekla je Miroslava Babić.

Gradski muzej će, kako je rekao direktor ove ustanove István Hulló, svoja vrata otvoriti jedan sat prije nego što će to učiniti ostale ustanove kulture, odnosno u 16 sati, i da će posjetitelji do ponoći imati priliku pogledati stalnu postavku Prirodnjačkog odjela, potom gostujuću izložbu Prirodnjačkog muzeja iz Beograda „Meteoriti-glasnici svemira”, kao i izložbu o Podunavskim Švabama u Jugoistočnoj Europi danas.

Menadžerica u „Park Paliću“, Sanja Prijić, kazala je da će tijekom „Noći muzeja“ i na Paliću biti upriličeni brojni sadržaji na tri lokacije – Velikoj terasi, Knjižnici, i u kinu Abazija, gdje će od 19 sati do jedan sat iza ponoći biti prikazani filmovi iz programa „Prvih dvadeset godina 21. stoljeća”.


Brojne programe za Subotičane tijekom „Noći muzeja“ pripremili su i Suvremena galerija, IKC „Piazza Italia“, Muzička škola, Politehnička škola, Art kino „Aleksandar Lifka”, Dječje i Narodno kazalište, kao i kazalište „Dezső Kosztolányi“.