Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Pokrajinska vlada osigurala 182 milijuna dinara za prijevoz srednjoškolaca

17.05.2019.

Pokrajinska vlada danas je, u Novom Sadu, predstavnicima svih 45 lokalnih samouprava u AP Vojvodini dodijelila sredstva u ukupnom iznosu od 182 milijuna dinara namijenjenih za regresiranje prijevoza za 20.819 učenika srednjih škola. U ime grada Subotice ugovor o dodjeli sredstava za prijevoz učenika srednjih škola u iznosu od 12.517.372 dinara potpisala je tajnica Tajništva za društvene djelatnosti Jasmina Stevanović.

12617_1.jpg

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je ovo značajan program koji Pokrajinska vlada realizira, jer se na taj način, kako je naveo, šalje poruka podrške i roditeljima i djeci.

- Pokrajinska vlada očuvat će, obnoviti i modernizirati sve škole u AP Vojvodini, jer u manjim mjestima i selima nema života bez škole. Djeca i obitelji nisu broj, to je bit našeg opstanka i tako moramo djelovati. Očuvali smo veliki broj malih škola po broju učenika, ali velikih za njihove sredine. Obnovit ćemo i objekte obrazovnih ustanova u malim sredinama u koje desetljećima nitko nije ušao, poput škola u Jasku i Malim Radincima, gdje radovi počinju narednih tjedana – istaknuo je Mirović.

On je podsjetio da je Pokrajinska vlada od svog formiranja izdvojila značajna sredstva za obnovu i modernizaciju objekta obrazovnih ustanova.

Pokrajinski tajnik za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihály Nyillás kazao je da je dodjela financijskih sredstava na temelju ovog natječaja samo jedan u nizu dokaza stalne i vrijedne suradnje Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava.

Jasmina Stevanović je, nakon potpisivanja ugovora, izjavila da je grad Subotica za putovanje učenika srednjih škola iz vlastitih sredstava u proračunu za 2019. godinu izdvojio 40.583.000 dinara, da na prigradskim linijama putuje 1.170 učenika, na međugradskim 189 učenika i da učenici koji su socijalno ugroženi dobivaju od grada Subotice besplatne karte u iznosu od 100 posto, a takvih je 126 u školskoj 2019. godini.

12617_2.jpg