Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Rekonstruirani sportski tereni u OŠ „István Kizur“

22.05.2019.

– Rekonstrukcijom sportskih terena u dvorištu Osnovne škole 'István Kizur' stvorili smo uvjete za kvalitetno i sigurno odvijanje nastave fizičkog odgoja, jer su tereni bili u izuzetno lošem stanju. Ulagat ćemo i dalje u sportsku infrastrukturu i u školske terene kako bi naša djeca imala kvalitetan prostor za fizičke aktivnosti. Nastavit ćemo, također, i dobru suradnju s Pokrajinskom vladom i Vladom Republike Srbije, kako bismo završili ono što se prethodnih godina nije radilo. Pokrajinska vlada i subotička lokalna samouprava su u obnavljanje ovih terena uložili nešto više od tri milijuna dinara – istaknuo je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban na otvaranju rekonstruiranih sportskih terena u Osnovnoj školi „István Kizur“.

12630_1.jpg

Pokrajinski tajnik za sport i omladinu, Vladimir Batez, izrazio je zadovoljstvo što su obnovljeni sportski tereni u još jednoj školi na teritoriju grada Subotice.

– Imao sam prilike vidjeti kako su tereni prije izgledali, bili su potpuno neuvjetni za nastavu fizičkog odgoja, a predstavljali su i opasnost za sigurnost djece – naglasio je Batez.

Predsjednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek rekao je da je Savez OŠ „István Kizur“ donirao dva gola s mrežama i mrežu za odbojku.

Predaji na uporabu sportskih terena prisustvovali su i član Gradskog vijeća zadužen za područje omladine i sporta Nemanja Simović, tajnica Tajništva za društvene djelatnosti Jasmina Stevanović i tajnik Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

Radovi na rekonstrukciji rukometnog i odbojkaškog terena OŠ „István Kizur“ trajali su samo mjesec dana, a posao je, na zadovoljstvo 720 učenika ove škole, kvalitetno i brzo odradila tvrtka „Vojput“, skupa sa svojim podizvođačima.