Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Počelo asfaltiranje posljednje dionice na "Ipsilon kraku"

25.05.2019.

Na cestovnoj obilaznici Subotice, takozvanom "Ipsilon kraku", koja povezuje granični prijelaz Kelebija prema Mađarskoj s autocestom Horgoš - Novi Sad, danas je počelo asfaltiranje posljednje dionice, priopćilo je Ministarstvo građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije.

12642_2.jpg

Kako se navodi, asfalterski radovi započeti su na dionici duljine 1.500 metara, od kružnoga raskrižja "Ipsilon kraka" sa Somborskom cestom. Prvi sloj asfalta bit će postavljen sutra, a do kraja mjeseca bit će završeni i ostali slojevi asfalta.

Na gradilištu svakodnevno radi 80 radnika i više od 60 strojeva, a radovi se izvode u visokom intenzitetu usprkos promjenljivim vremenskim uvjetima.

„Za završetak cjelokupnog "Ipsilon kraka", duljine 24 kilometra, preostalo je da se završe radovi na 12 kilometara ceste na Sektoru 1, od Somborske ceste do graničnog prijelaza Kelebija, uključujući i 1,5 kilometar gdje je danas počelo asfaltiranje“, navodi se u priopćenju.

Vrijednost ugovorenih radova na Sektoru 1 je 1,18 milijardi dinara, uključujući i PDV, a izvođač radova je poduzeće „Vojput“.

Ministarstvo podsjeća da je tijekom 2017. godine i 2018. godine izgrađeno i pušteno u promet 12 kilometara ceste na „Ipsilon“ kraku, a završetak svih radova i puštanje cjelokupnog „Ipsilon“ kraka u promet planirano je do kraja 2019. godine.