Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotici 44 milijuna dinara za vodne objekte i atarske putove

31.05.2019.

Potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas zajedno s pokrajinskim tajnikom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr. Vukom Radojevićem, ugovore vrijedne više od milijardu dinara za vodne objekte i izgradnju kanalizacijske mreže, te za uređenje i izgradnju atarskih putova u 33 vojvođanske općine. Subotica je na ovom natječaju dobila više od 44 milijuna dinara za dvije investicije: za izgradnju pomoćnog objekta za dezinfekciju vode u Žedniku i Bajmaku, kao i za dio kanalizacijske mreže u Mačvanskoj ulici.

12657_1.jpg

– Pokrajinska vlada i lokalne samouprave pokreću nov investicijski ciklus, koji će u ove 33 lokalne samouprave prije svega osigurati poboljšanje kakvoće života, kroz izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže – kazao je potpredsjednik Milićević.

On je podcrtao da nepostojanje kanalizacijske mreže i odvoda otpadnih voda u naseljenim mjestima stvara kako ekološke probleme, tako i probleme s vodom za pijenje i zagađenjem zemljišta.

Kako je istaknuo, zbog toga Pokrajina, zajedno s lokalnim samoupravama, putem značajnih ulaganja intenzivno radi na rješavanju tih problema, osobito u selima i manjim mjestima.

Milićević je ovom prilikom naglasio da je iz pokrajinskog proračuna u prethodne tri godine u agrar investirano više od 20 milijardi dinara.

– Značajan doprinos agraru su i danas dodijeljenih 450 milijuna dinara za izgradnju i uređenje atarskih putova. To ulaganje će našim poljoprivrednicima omogućiti lakši i sigurniji pristup njivama svojim strojevima – naveo je Milićević.

U ime grada Subotice ugovor je potpisao tajnik Tajništva za komunalne poslove, energetiku i promet, Radoslav Vukelić. On je, u tom povodu, izjavio da je Mačvanaska ulica izuzetno značajna jer se time produžuje infrastrukturni dio kanalizacije koji nam se oslanja na industrijsku zonu.

Zahvaljujući drugom ugovoru, dodao je, uredit će se atarski putovi u Donjem gradu, Paliću, Bikovu, Čantaviru i Tavankutu.

– Odlučili smo se ovoga puta pored ravnanja dodati još sloj tucanika ili šljunka, što je svakako trajnije rješenje – kazao je Vukelić.