Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dobri međususjedski odnosi, pa rezultat

15.06.2019.

U prijateljskoj nogometnoj utakmici, odigranoj u Tavankutu, reprezentacija srpske manjine u Hrvatskoj savladana je od reprezentacije hrvatske manjine u Srbiji – 1:4 (1:1). Akteri i organizatori ovog zanimljivog meča jednoglasni su u ocjeni da je namjera predstavnika manjina s obiju strana granice da i ovim izuzetno korektnim nogometnim duelom bez rezultatskog značaja pošalju poruku kako žele bolje, iskrenije i stabilnije odnosne između dvije zemlje i da bi manjine trebale predstavljati most suradnje i povezivanja.

12753_1.jpg

Značaj ovom susretu dali su i predstavnici dvaju država – izaslanici predsjednika Republike Srbije i premijera Republike Hrvatske.

– Mislim da ova utakmica ima drastično veći značaj od sportskog, da je danas poslana jasna poruka sportskog fer-pleja, ali i poruka tolerancije i mira, poruka onog pravog fer-pleja koji svatko od nas treba imati duboko u sebi – naglasio je ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Beogradu Gordan Bakota kaže da je cilj omogućiti zajednicama, manjinama još bolju suradnju.

– Oni su najbolji most Hrvatske i Srbije, sjajno je vidjeti jednu jako fer utakmicu u dobrom raspoloženju – istaknuo je Bakota.

Utakmica dvaju manjinskih reprezentacija podržana je od strane oba saveza, Nogometnog saveza Srbije i Hrvatskog nogometnog saveza. Organizatori meča su Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj, Zajedničko vijeće općina i Srpsko narodno veće s jedne, i Hrvatsko nacionalno vijeće i Udruženje nogometne reprezentacije hrvatske manjine u Srbiji, s druge strane.

Ovo je bio drugi susret manjinskih nogometnih reprezentacija Hrvata i Srba. Prva utakmica odigrana je sredinom lipnja 2016. godine u Vukovaru, kada su Hrvati iz Srbije bili uspješniji (4:0).

12753_2.jpg