Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Obilježen Dan policije

17.06.2019.

U Policijskoj upravi (PU) u Subotici danas je, prezentacijom taktičko-tehničke opreme i vozila i polaganjem prisege 22 policijska službenika koji su primljeni u službu prošle i ove godine, svečano obilježen Dan Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Srbije, Dan policije i slava Ministarstva – Svete Trojice. U prizemlju Upravne zgrade, kod spomen-ploče, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, načelnik Sjevernobačkog upravnog okruga Dragi Vučković i načelnik PU Subotica Nenad Sekulić položili su cvijeće i odali počast poginulim policijskim dužnosnicima koji su svoje živote izgubili časno obavljajući svoju dužnost.

12754_1.jpg

Na platou ispred Policijske uprave, održana je prezentacija policijskih vozila, oružja i forenzičke opreme, a svoje aktivnosti promovirali su i pripadnici Vatrogasne čete. Ove godine je, prvi put, bio postavljen i „Info pult“ na kom su zainteresirani za prijam u policiju mogli dobiti podrobne informacije o uvjetima aktualnog natječaja za primitak 30 novih polaznika u Centru za policijsku osnovnu obuku u Srijemskoj Kamenici.

12754_2.jpg

Uz isticanje da je odlučnom borbom protiv svih oblika kriminala i korupcije postignuto smanjenje ukupnog broja registriranih kaznenih djela na području Policijske uprave u Subotici tijekom 2018. godine, načelnik Sekulić je poručio da je zaštita svih građana prioritet u radu policije.

12754_3.jpg

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije proglasilo je Duhove za Dan MUP-a i Dan policije u znak sjećanja na 1862. godinu, kada je srbijanska žandarmerija 15. lipnja, na Duhove (Trojice), odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i u naredna dva dana tijekom turskog bombardiranja Beograda.