Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotici status turističkog mjesta prve kategorije

18.06.2019.

Grad Subotica, kao odredište, dobio je status prve kategorije turističkog mjesta po rješenju Komisije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

12756_1.jpg

Gradska uprava grada Subotice u suradnji s Turističkom zajednicom grada Subotice podnijela je zahtjev za kategorizaciju turističkog mjesta resornom Ministarstvu. Mjerodavna Komisija za kategorizaciju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija obavila je procjenu raspoloživih podataka obujma turističkog prometa u prethodne tri godine (kvantitativni kriteriji) i utvrdila činjenično stanje u pogledu stupnja izgrađenosti komunalne, prometne i turističke infrastrukture i turističke suprastrukture neposrednim uvidom na licu mjesta u okviru grada Subotice (kvalitativni kriteriji).

Dobivanjem statusa turističkog mjesta prve kategorije naše odredište će u Republici Srbiji spadati u red prioritetnih kada je riječ o ulaganjima u turizam. Ova činjenica će, svakako, utjecati i na bolje pozicioniranje našega odredišta na turističkoj mapi regije, kao i samih investicija u području turizma.

U Republici Srbiji, pored Subotice, status prve kategorije turističkog mjesta imaju Beograd, Novi Sad, Niš, Zlatibor i Vrnjačka Banja.