Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Gerontološkom centru ugovori vrijedni 6,3 milijuna dinara

24.06.2019.

Pokrajinski tajnik za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova Predrag Vuletić uručio je direktoru Gerontološkog centra u Subotici Nenadu Ivaniševiću dva ugovora, vrijedna ukupno 6,3 milijuna dinara. To je, kako ističu u ovoj ustanovi, najljepši poklon resornog tajništva za 41. rođendan Gerontološkog centra u Subotici.

12772_1.jpg

U praoni Gerontološkog centra u Subotici godišnje se opere 30.000 kila rublja. Kako bi taj posao bio olakšan, kao i priprema toplih obroka za stare, u opremanje središnje kuhinje i praone rublja bit će investiramo šest milijuna dinara. Pored tog ugovora, Predrag Vuletić je direktoru Ivaniševiću uručio i ugovor vrijedan 300.000 dinara kojim će se biti iskazana potpora obitelji kroz savjetodavne i socijalno-edukativne usluge.

- I ovaj drugi projekt, u iznosu od 300.000 dinara, ima za cilj ojačati kapacitete i medijsku prisutnost info-centra, jer je to veoma važno. S druge strane, hoćemo omogućiti da naši građani i korisnici što više i što bolje koriste prava iz socijalne zaštite koja im zakon dozvoljava - naglasio je Nenad Ivanišević.

Predrag Vuletić je istaknuo da je Pokrajinsko tajništvo za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova do sada s ukupno 43 milijuna dinara poduprlo projekte Gerontološkog centra u Subotici, ali i ostalih ustanova socijalne zaštite u Vojvodini.

- I ovoga puta smo dodijelili 113 ugovora za unaprjeđenje usluga socijalne zaštite. Od toga, 50 milijuna dinara je odobreno za investicijske aktivnosti, deset milijuna za programske i deset milijuna dinara, također, za unaprjeđenje razine socijalne zaštite, ali u okviru nevladinog sektora, odnosno udruženja građana – naveo je Vuletić i dodao da je posredstvom resornog tajništva Vlada AP Vojvodine u protekle tri godine, uložila 600 milijuna i 700.000 dinara u unaprjeđenje usluga socijalne zaštite svih 27 ustanova u Vojvodini.

Putem ovog natječaja sredstva su, pored Gerontološkog centra, dobili i Dom za djecu ometenu u razvoju „Kolijevka“, Fondacija „Tijana Jurić“, Gradsko udruženje invalida rada i Udruženje „Autizam“.

- U posljednje tri godine mislim da nije prošao nijedan natječaj a da ustanove socijalne zaštite iz Subotice nisu dobile sredstva za podizanje razine usluga i poboljšanju rada i života zaposlenih, korisnika i stanara. Drago mi je što su pored ustanova, prepoznata i naša udruženja – rekao je član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović.