Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Izgradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću teče po planu

24.06.2019.

Zamjenica gradonačelnika Timea Horvát obišla je danas radove na izgradnji Mađarskog kulturnog centra, u Bohinjskoj ulici na Paliću. Radovi teku planiranom dinamikom i unatoč lošijim vremenskim uvjetima očekuje se da će objekt biti završen u predviđenom roku. Mađarski kulturni centar dijelom je projekta „Colourful Cooperation“ („Raznobojna suradnja“) vrijednog 3,7 milijuna eura koji se realizira u okviru europskog Interreg-IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Srbija.

12773_1.jpg

– Radovi na izgradnji Doma kulture na Paliću počeli su protekle jeseni i vrijedni su ukupno 1,1 milijun eura, od kojih su 15 posto sredstva grada Subotice. Pored izgradnje Srpskog kulturnog centra u Mórahalomu i Mađarskog kulturnog centra na Paliću, ciljevi ovog projekta su i razvitak sveobuhvatne kulturne strategije za cijelu mađarsko-srpsku pograničnu regiju, pokretanje on-line centra za informacije i vijesti na mađarskom i srpskom jeziku i integriranje Novog Sada u kulturni i turistički život mađarsko-srpske pogranične regije – rekla je Timea Horvát.

Projekt sufinancira Pokrajinsko tajništvo za financije u iznosu od četiri milijuna dinara. Razdoblje implementacije projekta je od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2020. godine. Vodeći partner je Neprofitno javno društvo DOO Euroregionalna razvojna agencija za razvoj DKMT Dunav-Kriš-Moriš-Tisa, a pored grada Subotice partneri su i Pokrajinsko tajništvo za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu, Egy-Másért Udruženje mladih za razvoj zajednice i grad Novi Sad.

Izvođač radova je tvrtka „Modular“, iz Beograda.