Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotica primjer dobre sportske politike

04.07.2019.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posjetio Ženski odbojkaški klub „Spartak“ i prisustvovao njihovoj utakmici u Osnovnoj školi „Jovan Mikić“ kojoj je donirao školsku opremu, dvije ploče i obruč za odbojku, dva gola i 40 lopti, po 10 za svaki kolektivni sport. Ministra je dočekao gradonačelnik Bogdan Laban koji se tom prilikom zahvalio republičkoj i pokrajinskoj Vladi  što je u protekle tri godine u sportsku infrastrukturu u Subotici uložila blizu 800 milijuna dinara.

12802_1.jpg

– Suradnja grada, pokrajine i republike je vrlo značajna što se i pokazalo u protekle tri godine. Škole su obnovljene kao i stadioni, sportski tereni. Kao grad sporta trudit ćemo se i u predstojećem razdoblju pomoći našim sportašima i klubovima u postizanju sjajnih rezultata. Očekujemo da na jesen počne gradnja tribina na Gradskom stadionu nakon čega će grad dobiti moderan stadion koji zadovoljava sve europske standarde – rekao je gradonačelnik Laban.

Ministar Udovičić istaknuo je da je Subotica primjer kako se treba voditi računa o omladinskoj i sportskoj politici na lokalu.

– Želim se zahvaliti gradonačelniku Bogdanu Labanu koji je u prvi plan stavio razvoj omladinske i sportske politike. Izdvajanjem od 4,64 posto gradskog proračuna za sustav sporta i omladine  je rekordno i služi za primjer drugim lokalnim zajednicama – naglasio je ministar Udovičić.

On je također istaknuo značaj Ženskog odbojkaškog kluba „Spartak“.

– To je klub u kome trenira oko sto djevojčica. Iako su uvjeti i sada dobri trudit ćemo se da budu još bolji – obećao je Udovičić.

Prema njegovim riječima u sustavu školskog sporta danas u Srbiji ima 170 tisuća djece, a prije pet godina taj broj je bio dvostruko manji.

– Želja nam je da do kraja godine 250 škola u Srbiji dobije ovakvu opremu i da na taj način izravno pomognemo lokalnom sportu i razvoju školskog sporta – dodao je Udovičić.

Direktorica Osnovne škole „Jovan Mikić“ Marija Milodanović zahvalila se ministru na donaciji i lokalnoj samoupravi koja, kako je rekla, o školi savjesno brine.

– Škola ima iznimno dobre uvjete za razvijanje sporta i mi na tome mnogo radimo, jer smo svjesni uloge sporta u razvoju učenika i njihovog zdravlja – rekla je Marija Milodanović.

12802_2.jpg

Poslije posjeta Subotici, ministar Udovičić obišao je i FK „Radnički 1905" u Bajmoku, gde ga je dočekao predsjednik kluba Radoslav Vukelić.