Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Predstavljen plan za Teslinu tržnicu

03.07.2019.

Na tribini održanoj u Mjesnoj zajednici "Mali Radanovac", danas su plan za Teslinu tržnicu predstavili direktor JKP „Subotičke tržnice“ Dejan Ljubisavljević, zamjenica gradonačelnika Timea Horvát, i gradska menadžerica Zagorka Panić.

12804_2.jpg

Nakon sagledavanja stanja na tržnicama u gradu direktor Dejan Ljubisavljević je, kako je rekao, naišao na stručno mišljenje o Teslinoj tržnici iz 2003. godine po kome je ugrožena njezina stabilnost i sigurnost.

- Nakon sagledanog stanja podnio sam izvješće gradonačelniku Bogdanu Labanu od koga sam dobio nalog za hitno rješavanje ovog problema. Odmah smo počeli s ozakonjenjem, uradili smo katastarsko-topografski plan kao i geotehnički elaborat za potrebe izgradnje nove, na lokaciji postojeće tržnice – rekao je Ljubisavljević

Obavljeni su i razgovori sa zakupcima kako bi se sagledale realne potrebe.

- Zamosao je bila da proširimo pijacu s novim sadržajima, otvorimo dva ulaza u tržnicu i sedam  poslovnih prostora po 15 četvornih metara koji bi bili otvoreni i prema tezgama i prema tržnici. Tako bi tržnica produžila svoje radno vrijeme. Potrebno je izgraditi i novih 77 suvremenih tezgi u skladu s novim zakonskim propisima koji reguliraju ovo područje - naveo je Dejan Ljubisavljević.

U ovoj godini će grad, kako je istaknula Zagorka Panić izdvojiti sredstva za projektno-tehničku dokumentaciju.

- Naredne godine trudit ćemo se osigurati sredstva za izgradnju nove Tesline tržnice, jer s dobrom projektno-tehničkom dokumentacijom možemo aplicirati na razne natječaje gdje se mogu dobiti sredstva s kojim bismo krenuli u realizaciju ovog projekta – rekla je Zagorka Panić.

Zamjenica gradonačelnika Timea Horvát istaknula je važnost obnove Tesline tržnice i naglasila da  grad vodi računa o ravnomjernom razvitku svih mjesnih zajednica.