Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 24. sjednica Skupštine grada

11.07.2019.

Na 24. sjednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj vijećnici Gradske kuće, donesena je Odluka o izradi izmjene i dopune dijela Plana detaljne regulacije za dio Mjesne zajednice „Prozivka“, kao i Odluka o postavljanju spomenika atletičaru Đuri Stantiću. Vijećnici su, među ostalim, većinom glasova usvojili i Rješenje o donošenju Programa zaštite, uređenja i korištenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriju grada Subotice i Rješenje o davanju suglasnosti na Program o izmjeni i dopuni Programa poslovanja društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“ za 2019. godinu.

12815_1.jpg

Odluka o poništenju Odluke o dodjeli zvanja Počasni građanin danas nije usvojena. Tijekom rasprave o ovoj točki dnevnog reda član Gradskog vijeća Nemanja Simović je, među ostalim, pročitao suglasnost mjerodavnog Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u kome piše da se dopisom Skupština grada Subotice obratila Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave sa zahtjevom radi dobivanja suglasnosti na dodjeljivanje naziva Počasni građanin grada Subotice književniku Danilu Kišu.


„Imajući u vidu da je članom 93, stav 1, Zakona o lokalnoj samoupravi utvrđeno da Skupštinska jedinica lokalne samouprave odlučuje o dodjeljivanju zvanja Počasni građanin osobi čiji su rad i dostignuća od posebnog značaja za općinu uz prethodnu suglasnost Ministarstva mjerodavnog za poslovanje lokalne samouprave, a uzimajući u obzir obrazloženje, dostavljene priloge i životopis predložene osobe ovo Ministarstvo po svojim ovlastima daje suglasnost Skupštini grada Subotice za dodjelu zvanja Počasni građanin književniku Danilu Kišu“, navodi se u dopisu Ministarstva.


Materijal s 24. sjednice Skupštine grada Subotice - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/cp.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Zimski vašar – „Winterfest 2019. - 2020.“ (05.12.2019.-13.01.2020.)