Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Izgrađen multifunkcionalni sportski teren u Novom Žedniku

23.07.2019.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, član Gradskog vijeća zadužen za područje sporta i omladine Nemanja Simović i direktor Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević obišli su danas novoizgrađeni multifunkcionalni teren za košarku, rukomet i mali nogomet s tartan podlogom u Novom Žedniku. Investicija vrijedna sedam milijuna dinara u cijelosti je financirana sredstvima iz proračuna grada Subotice.

12830_1.jpg

Ulaganja u izgradnju nove sportske infrastrukture u protekle tri godine su, prema riječima gradonačelnika Bogdana Labana, bila izuzetno velika.

- Na Gradskom stadionu smo nakon 40 godina obnovili atletsku stazu, travnatu podlogu, reflektore, a ove godine počinje rekonstrukcija cijelog Gradskog stadiona što podrazumijeva nove tribine i prateće sadržaje. Očekujemo da radovi počnu u mjesecu studenom i da za godinu dana imamo jedan Gradski stadion po europskim standardima – rekao je Bogdan Laban.

U proteklom razdoblju oko 40 milijuna dinara, podsjetio je, uloženo je u Dvoranu sportova koja je konačno klimatizirana ali pritom nisu zaboravljene mjesne zajednice, a ni ulaganja u sportsku infrastrukturu u školama.

- Otvorili smo šest novih sportskih terena u školama, a u mjesnim zajednicama ovo je peta investicija vrijedna oko sedam milijuna dinara. Prije mjesec dana izgrađen je novi sportski teren u Čantaviru, danas predajemo na uporabu novi sportski teren u Novom Žedniku čime potvrđujemo da želimo ravnomjeran razvitak sportske infrastrukture u svim mjesnim zajednicama – naglasio je Bogdan Laban.   

Predsjednik Skupštine Mjesne zajednice Novi Žednik Duško Petrović izrazio je zahvalnost gradonačelniku i njegovim suradnicima što su razumjeli potrebe stanovnika Novog Žednika i omogućili da u kratkom razdoblju dobiju multifunkcionalni sportski objekt.

- Zahvalio bih se gradonačelniku i u ime građana Novog Žednika i Sportskog društva, jer nam  je u prethodnom razdoblju u više navrata pružena pomoć kako u radu tako i u organizaciji manifestacija. Ovaj sportski teren lijep je poklon uz koji će naš Nogometni klub „Preporod“ proslaviti jubilej - osamdeset godina od osnutka – kazao je Duško Petrović.

A prije samo tri godine na prostoru današnjeg Sportskog centra u Novom Žedniku bila je livada.

- Iz godine u godinu trudili smo se promijeniti izgled ovog dijela Novog Žednika tako što smo dodavali sportske sadržaje. Napravili smo restoran, tribine, teretanu na otvorenom, sada ovaj multifunkcionalni teren. Jednostavno stvaramo uvjete da bi se stanovnici Novog Žednika mogli baviti sportom – dodao je Duško Petrović.