Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Treći „Subotički polumaraton“ na Dan grada

16.08.2019.

Sportska manifestacija 3. „Subotički polumaraton“ održat će se 1. rujna u okviru proslave Dana grada. Ove godine, prema riječima organizatora, broj sudionika je udvostručen u odnosu na prošlu godinu, a prijavljeni su natjecatelji iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunjske, Rusije, Poljske, Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Sjedinjenih Američkih Država, Australije i Nepala. Novina ove godine je staza duga deset kilometara koja nosi naziv „Infostudova desetka”. Osim ove, sudionici na Polumaratonu mogu, kao i prethodne dvije godine, birati staze od pet i 21 kilometar.

12876_1.jpg

Zamjenica gradonačelnika Timea Horvát na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Medija centru Gradske kuće naglasila je da je od iznimnog značaja ova sportska manifestacija koja iz godine u godinu postaje masovnija i na dobar način promovira turizam u Subotici i njezino secesijsko naslijeđe.

- Zahvaljujem se svima koji su aktivno uključeni u organizaciju Polumaratona, od hitnih službi, javnih poduzeća, državnih i gradskih institucija pa sve do prijatelja manifestacije – rekla je Timea Horvát.

Narodni zastupnik, trkač rekreativac i član Sportskog udruženja „Horizont”, Bálint Pásztor, naglasio je da će ove godine na Subotičkom polumaratonu sudjelovati oko 1.400 natjecatelja u sve tri kategorije.

- Koliko je zanimanje povećano govori podatak da smo prve godine imali 560 finišera, godinu dana kasnije 634, što je zaista veliki iskorak. Veoma nas raduje činjenica da se utrostručio i broj Subotičana, koji sudjeluju u ovoj sportskoj manifestaciji – rekao je Bálint Pásztor.

Tijekom Subotičkog polumaratona stanoviti broj ulica u užem i širem središtu grada bit će zatvoren za promet od 9 do 13 sati.

- Molimo građane da imaju razumijevanja za ovu potrebu, a u predstojećem razdoblju informirat ćemo građane koji su alternativni pravci za promet, kako bi što manje remetili život i funkcioniranje onih koji ne sudjeluju u utrkama - dodaje Pásztor.

Otvaranje ove sportske manifestacije počinje u devet sati utrkom najmlađih, a organizatori očekuju da će se ovoj akciji odazvati više od 500 djece raznog uzrasta.

Ove godine sudionička medalja je u boji, motiv je Reichlova palača. Startni paket ima neke novine, a sudionička knjižica će imati određene pogodnosti i popuste.

- Trudimo se svake godine raditi na brendiranju maratona i da on bude prepoznatljiv. Osigurali smo da u startnom paketu sudionici dobiju poklone koji će ih asocirati na ovaj grad i utrku na kojoj su sudjelovali. Osigurali smo i majice u ovisnosti od spola ali i utrke za koju se sudionik prijavio ili prijavila – rekao je Nenad Bogar, član SU „Horizont”.