Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotica domaćin ekipnog prvenstva Srbije u šahu

22.08.2019.

Povlačenjem prvog poteza, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je danas, u hotelu „Patrija“, ekipno prvenstvo Srbije u šahu, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na prvenstvu Prve lige Srbije u šahu natječe se po dvanaest najboljih timova u obje konkurencije, a kako je svaka ekipa imala pravo angažirati i po jednog stranca izvjesno je da je u našem gradu okupljena šahovska elita ove regije.

12885_1.jpg

Gradonačelnik Laban iskazao je dobrodošlicu sudionicima i gostima državnog prvenstva, te se zahvalio Šahovskom savezu Srbije što je Suboticu prepoznao kao dobrog domaćina i organizatora ovog natjecanja.

– U predstojećih desetak dana, koliko će trajati prvenstvo, pozivam vas da upoznate Suboticu koja je i grad festivala, te obzirom na to da 1. rujna obilježavamo Dan grada drago nam je da ćete ove godine i vi biti dijelom bogatog programa upriličenog u tom povodu. Natjecateljima želim uspjeh i dobru koncentraciju, a svima vama još jednom upućujem iskrenu dobrodošlicu u naš grad – naglasio je gradonačelnik Laban.

Subotica je po četvrti put domaćin najelitnijeg ekipnog natjecanja u Srbiji, koje je okupilo domaću šahovsku elitu.

– Ovo je iznimna prilika ponovno vratiti u fokus javnosti ovo veliko ne samo natjecanje, nego i sjajnu igru u kojoj smo nekada bili toliko dobri i igrali značajnu svjetsku ulogu. Nama ponovno trebaju mladi ljudi u šahu, neke nove šahovske zvijezde kako bi naša reprezentacija, ali i pojedinačno, naš šah ponovo zauzeo dostojno mjesto u Europi i u svijetu – istaknuo je potpredsjednik Šahovskog saveza Srbije Saša Adamović.

Prva liga Srbije u obje konkurencije traje do prvog rujna, a po brojnim ocjenama, na osnovu imena sudionika, ovo je jedan od najjačih ekipnih šampionata zemlje u posljednjem desetljeću. Domaćin prvenstva je Šah klub Spartak.

12885_2.jpg