Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Program na maloj pozornici oduševio Subotičane

31.08.2019.

U okviru proslave Dana grada, 1. rujna na maloj pozornici, postavljenoj u središtu Subotice, odvijao se dinamičan i izuzetan program u kome je pred brojnom publikom nastupilo oko tisuću izvođača. Od 13 do 19 sati na pozornici su se smjenjivali izvođači, uglavnom mladi iz škola, brojnih udruženja i kulturno-umjetničkih društava, mališani iz Predškolske ustanove „Naša radost“ ali su nastupili i „Veseli folklorci“ iz Gerontološkog kluba „Bajnat“.

12911_1.jpg

Program je prema riječima koordinatorice Radne skupine za organiziranje proslave Dana grada Jasmine Stevanović bio masovniji nego ikada ranije.

- Program je bio raznovrstan. Trudili smo se da program na maloj pozornici oslika Suboticu u malom, onakvom kakva ona jest sa svim svojim bogatstvom različitosti i sa spojem tradicionalnog i umjetničkog, tako da smo imali plesa, igre, glazbe za sve ukuse – kaže Jasmina Stevanović.

Među mnogobrojnim sudionicima i ove godine nastupila su djeca iz Gračanice, koja gostuju u Subotici.

- Ono što nas zaista raduje je činjenica da djeca osim moderne glazbe i novih trendova  još uvijek prate i cijene stare vrijednosti, pa je u programu bilo dosta etno pjesama – cijeni Jasmina Stevanović.

Ni brojna publika se danas nije štedjela, izvođače je tijekom cijelog dana nagrađivala gromkim pljeskovima. Program na maloj pozornici koja je ove godine imala i drugačiju, moderniju scenografiju zatvorile su mažoretkinje.