Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Uručeni ugovori za izradu analize energetske učinkovitosti javnih objekata

02.09.2019.

Potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas u predvorju Pokrajinske vlade predstavnicima 20 lokalnih samouprava ugovore o dodjeli sredstava za izradu analize energetske učinkovitosti 80 javnih objekata, prije svega osnovnih škola i predškolskih ustanova. Ovaj projekt, vrijedan 100.000 eura, financira Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) na temelju Memoranduma o razumijevanju koji je u srpnju ove godine potpisala s Pokrajinskim tajništvom za energetiku, građevinarstvo i promet. U ime grada Subotice ugovor o dodjeli usluge „Izrada analiza energetske učinkovitosti objekata javne namjene jedinica lokalne samouprave i institucija u AP Vojvodini“ potpisala je šefica Službe za lokalni ekonomski razvoj Božidarka Golubović.

12917_1.jpg

Za realizaciju projekta, izradu raščlambe energetske učinkovitosti, odabrani su objekti na teritoriju Grada Subotice i to zgrada Nove općine, Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Bajmaku, središnjica i škola u ulici Baje Pivljanina, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ i Predškolska ustanova „Naša radost“, Šumica – središnjica.

Projektom za čiju realizaciju su danas dodijeljena bespovratna sredstva obuhvaćene su 42 obrazovne ustanove, 11 zgrada javne uprave, 11 zdravstvenih ustanova, pet objekata socijalne zaštite, pet objekata kulture, po dva toplička i sportska objekta, jedna autobusna postaja i jedna policijska postaja.

Projekt će se osim u Subotici provesti i na teritorijima lokalnih samouprava: Apatin, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Bela Crkva, Beočin, Vršac, Vrbas, Zrenjanin, Irig, Kanjiža, Kula, Mali Iđoš, Novi Kneževac, Novi Sad, Pančevo, Senta, Srbobran i Šid.