Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz sporta

Srbiji pobjednički trofej

10.09.2019.

U Subotici je zaključeno 26. izdanje Memorijalnog nogometnog turnira „Stevan Vilotić Ćele“, namijenjenog natjecateljskim skupinama do 19 godina. Uz domaćina, Srbiju, na Memorijalu koji čuva sjećanje na Ćeleta, iznimnog trenera mlađih kategorija, ali i na idejnog tvorca turnira Ivicu Kajdočija, nastupile su izabrane reprezentacije Mađarske, Izraela i Crne Gore.

 12929_1.jpg

Prvo mjesto osvojila je Srbija koja je Memorijal završila bez poraza. Prevladali su Orlići prvo Izrael s 3:0, potom odigrali neriješeno protiv Mađarske 3:3, a u trećem kolu su bili bolji od Crne Gore (2:0). Na drugom mjestu bila je Mađarska, s pobjedom i dva remija, treći je Izrael s dva remija i porazom, dok je Crna Gora osvojila četvrto mjestu uz jedan remi i dva poraza.

Nakon susreta posljednjeg kola održana je i ceremonija svečanog zatvaranja i uručenja trofeja. Najbolji vratar je Novak Mićović, čuvar mreže Srbije, prvi strijelac je također iz pobjedničke skupine, Milutin Vidosavljević s tri postignuta pogotka. Najbolji igrač turnira je Milutin Vidosavljević (Srbija), a najtalentiraniji igrač domaće natjecateljske skupine je Strahinja Eraković. Niz nagrada za Srbiju nastavio je Ivan Jević, najbolji izbornik 26. Memorijala „Stevan Vilotić Ćele“. Fer-plej priznanje pripalo je natjecateljskoj skupini Izraela.

Najvrijednije ekipno priznanje – trofej za osvojeno prvo mjesto, Strahinji Erakoviću, kapetanu Srbije, uručio je Nemanja Simović, član Gradskog vijeća Subotice zadužen za sport i omladinu. Simović je dan ranije u zelenoj dvorani Gradske kuće u Subotici, ugostio predstavnike reprezentacija, domaćina, organizatora i obitelj Vučić Vilotić, te im je tom prilikom predstavio Suboticu.

12929_2.jpg