Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Predsjednik Skupštine grada posjetio trojke obitelji Majoroš

16.09.2019.

Predsjednik Skupštine grada Subotice, Tivadár Bunford danas je, u naselju Radanovac, posjetio obitelj Majoroš, supružnike Željku i Denisa i njihove tri bebe – Lukasa, Miu i Mateja, rođene 22. svibnja 2019. godine u Novom Sadu, u Specijalnoj ginekološkoj bolnici „Genesis“. Bunford je u ime Skupštine grada i u vlastito ime čestitao roditeljima na prinovama, bebama i njima poželio puno zdravlja i sreće i uručio kitu cvijeća i poklon u vidu 62 paketa pelena dovoljnih za narednih šest mjeseci.

12934_1.jpg

Uz konstataciju da im je poklon u vidu pelena, pored dohrane, u ovom trenutku najpotrebniji, Tivadár Bunford je u srdačnom razgovoru s presretnim roditeljima rekao da i subotička lokalna samouprava prati i unaprjeđuje mjere populacijske politike, izdvajajući sredstva iz proračuna za naknadu troškova za izvantjelesnu oplodnju, jednokratnu novčanu pomoć trudnicama, roditeljski doplatak za prvo dijete, regresiranje troškova boravka u predškolskoj ustanovi za treće i četvrto dijete, a sve s ciljem da se roditelji potaknu na proširenje obitelji.

Obzirom na to da je u rodilištu subotičke Opće bolnice, zaključno s 15. rujnom 2019. godine, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine rođeno manje beba, Bunford je istaknuo da se nada kako se ta tendencija neće nastaviti zahvaljujući mjerama koje država, pokrajina i lokalna samouprava poduzimaju u cilju unaprjeđenja pronatalitetne politike.

Željka Majoroš je podcrtala da su ona i njezin suprug na prinove čekali čak sedam godina i da sve obveze prema bebama doživljavaju kao nagradu.

– Kad je dobra organizacija, sve se može. Sretni smo, bebe dobro napreduju, prošli su grčevi i čekamo prve zubiće. Dok smo pokušavali imati djecu prolazila sam kroz brojne bolne tretmane, pa mi je suprug predložio da odustanemo i da zauvijek ostanemo zajedno i bez djece. Odlučila sam se za izvantjelesnu oplodnju. U početku trudnoće rekli su nam da ćemo imati blizance, ali kada smo otišli u Novi Sad i čuli treće otkucaje srca bili smo u čudu. Liječnik je pozvao Denisa da mu kaže da kupi više pelena, prihrane, odijela i veća kola, jer stižu trojke. Bili smo u šoku ali nas je uskoro preplavilo osjećanje nevjerojatne sreće. Neka su oni nama živi i zdravi – kaže Željka Majoroš.

Zahvalni smo gradu Subotici što nam i poklonom olakšava ove prve dane, tim prije što su pelene i prihrana najveća stavka, kazala je Željka i dodala da garderobe imaju i više nego što prinovama treba.

– Neke stvari nisam stigla niti im obući, izrasli su, ali sve to pakujem u kutije i spremam za Tavankut gdje jedna obitelj, također, uskoro očekuje trojke – rekla je Željka Majoroš.