Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Pomoćnik ministra poljoprivrede posjetio Suboticu

16.09.2019.

U okviru radnoga posjeta poljoprivrednim stručnim službama, pomoćnik ministra poljoprivrede zadužen za sektor ruralnog razvitka Aleksandar Bogićević sastao se danas, u Plavoj dvorani Gradske kuće, s predstavnicima grada Subotice i lokalnih udruga i zadruga pozvanih od Poljoprivredne stručne službe Subotica AD. U ime subotičke lokalne samouprave sastanku su prisustvovali Srđan Samardžić, član Gradskog vijeća zadužen za područje turizma, investicija i međunarodne suradnje i Grgur Stipić, šef Službe za poljoprivredu i poljoprivredno zemljište.

12935_1.jpg

Prošle godine počeli smo obilaziti poljoprivredne stručne službe u našoj zemlji, a nakon razgovora sa službama iz središnje i južne Srbije krenuli smo obilaziti i poljoprivredne stručne službe na teritoriju AP Vojvodine, rekao je, obraćajući se medijima, Aleksandar Bogićević.

– To su uobičajeni, radni posjeti, organizirani s ciljem učvršćivanja suradnje između poljoprivrednih stručnih službi, kojih je u Srbiji 35, lokalnih samouprava i poljoprivrednih proizvođača. U nekim sredinama ta suradnja postoji, a u nekima je nema ili je nema dovoljno. Upravo zbog toga realiziramo ove posjete i sastanke kako bismo uvidjeli ima li nekih problema, koje su poteškoće i kako bismo ih u budućnosti mogli otkloniti. Našim poljoprivrednicima su najbitniji informacija i edukacija kako bi mogli ostvariti vlastita prava na subvencije i stručnu pomoć u cilju podizanja poljoprivredne proizvodnje na što je moguće višu razinu – istaknuo je Bogićević.

U okviru današnjeg boravka u Subotici, Aleksandar Bogićević posjetio je i Stipana Šarčevića, na salašu u Žedniku, koji predstavlja primjer dobre suradnje poljoprivrednika i stručne službe na terenu.