Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotica će uvijek biti uz Gračanicu

20.09.2019.

U okviru posjeta općini Gračanica u povodu Dana općine, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa suradnicima sastao se danas s predsjednikom općine Srđanom Popovićem, a nakon toga prisustvovao je polaganju temeljnog kamena za izgradnju kuće obielji Nemanje Stevića iz Sušice koji je nedavno smrtno stradao u prometnoj nesreći. Srđan Popović je položio temeljni kamen za petu od ukupno šest kuća koliko će općina Gračanica izgraditi do kraja godine.

12943_2.jpg

Temeljni kamen za izgradnju obiteljske kuće samohranoj majci Katarini, koja će u njoj odgajati troje male djece, osim predsjednika Popovića položili su i zamjenik direktora Kancelarija za Kosovo i Metohiju Damjan Jović, predsjednik gospodarskog tijela SG Prištine Ljubinko Karadžić i Branimir Stojanović, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Vlade Srbije.

–  Jedan od prioriteta jest utemeljenje naših obitelji na ovom prostoru i nećemo stati dok krov nad glavom ne dobije svaka obitelj kojoj je to potrebno – kazao je Popović.

Damjan Jović se zahvalio općini Gračanica koja, po njegovim riječima, svakoga dana pokazuje brigu, pažnju i odgovornost za obitelji i ukazao na jedinstvo i slogu koju i ovom prilikom iskazuju zajedničkom suradnjom Subotica i Gračanica.

– Ovo je samo jedna u nizu kuća koja će i općina, i Republika Srbija, i mi svi zajedno graditi. Sa nama su danas ovdje i kolege iz najsjevernijeg srpskog grada, Subotice, što samo svjedoči o onome što nam je nekada najviše nedostajalo, a čega danas sve više imamo, a to su sloga i jedinstvo. Srećom, imamo i sve više mogućnosti pomagati i obitelji, i škole, i obdaništa, i sve ono što je neophodno da bi naš narod ovdje svakim danom sve bolje živio – kazao je Jović.