Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dvije milijarde za ubrzani razvitak Subotice

23.09.2019.

Potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je danas, prilikom radnog posjeta Subotici, da je Pokrajinska vlada u protekle tri i pol godine investirala dvije milijadre dinara u realizaciju važnih infrastrukturnih projekata u području zdravstva, obrazovanja, sporta, u vodovodnu, kanalizacijsku i cestovnu mrežu u Subotici.

12947_1.jpg

Kako je Milićević naveo s gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom razgovarano je o mogućnosti da se proširi radna i poslovna zona u Subotici. Ta poslovna zona jedna je od najboljih po opremljenosti i prometu, a dolaskom najnovijeg investitora njezini kapaciteti su popunjeni. Također, razgovarano je o tome kako da Pokrajinska vlada donese nove modele i instrumente poticaja u području turizma, a kako je istaknuto, Subotica je jedna od važnih turističkih točaka u pogledu potencijala.

Milićević je na čelu izaslanstva Pokrajinske vlade u kojoj su bili i pokrajinski tajnik za sport i omladinu Vladimir Batez, pokrajinski tajnik za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i pokrajinski tajnik za međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, obišao nekoliko lokacija gdje su realizirane investicije koje su važne za ukupno funkcioniranje Grada Subotice.

U školi „Žarko Zrenjanin“ sanirani su zidovi u fiskulturnoj dvorani, a radove u iznosu od 1,8 milijuna dinara financiralo je Pokrajinsko tajništvo za sport i omladinu. Također, Pokrajina je zajedno s Gradom financirala izgradnju sekundarne mreže fekalne kanalizacije u duljini od 400 metara, u Mačvanskoj ulici, a ti radovi koštaju oko 17,5 milijuna dinara.

Izaslanstvo Pokrajinske vlade obišlo je i Gerontološki centar, gdje su uz pomoć Republičke i Pokrajinske vlade i Grada Subotice, stvoreni izuzetni uvjeti za boravak naših najstarijih građana. Pokrajinska vlada je u financiranje projekata u Gerontološkom centru do sada uložila oko 65 milijuna dinara, dok je za povećanje kakvoće usluga u Domu za djecu ometenu u razvoju „Kolijevka“ opredijelila 32,3 milijuna dinara.

- Obišli smo danas svega tri bitne investicije u Subotici, a mnogo je onih koje su aktivne i koje su vrijedne u investicijskom i svakom drugom smislu – kazao je Milićević i naveo da su to među ostalim velnes centar na Paliću, Subotičko kazalište i drugo.

- Sve ovo govori da je danas Subotica jedno veliko gradilište, da je angažmanom rukovodstva uspjela privući značajna sredstva iz Republike i Pokrajine – naglasio je Milićević i dodao da je Subotica uređen grad s jasnom vizijom i strategijom razvoja.

Uz izražavanje zahvalnosti na posjetu i potpori Pokrajinske vlade u realizaciji velikog broja projekata u Subotici, gradonačelnik Bogdan Laban je istaknuo da je u Suboticu, uključujući i sredstva koja je Republika izdvojila za izgradnju „Ipsilon“ kraka, od kraja lipnja 2016. godine uloženo od četiri do pet milijardi dinara. 

– Pored projekata o kojima je govorio potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pri kraju je i izrada projekta cjelokupne rekonstrukcije Opće bolnice u Subotici. Vrijednost te investicije je oko 35 milijuna eura. Rekonstruirat će se, također, i tribine na subotičkom Gradskom stadionu. Radovi će početi do kraja ove godine, a riječ je o sredstvima u visini od 20 milijuna eura. Siguran sam da ćemo uz podršku Republike i Pokrajine, na zadovoljstvo svih građana Subotice, i u predstojećem razdoblju istim tempom nastaviti s ulaganjima u zdravstvo, obrazovanje, sport, kulturu, te infrastrukturni razvitak našega grada – naglasio je gradonačelnik Laban.

12947_2.jpg