Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Održana 10. „Noć istraživača“

27.09.2019.

U atriju hotela „Galerija“ održana je 10. „Noć istraživača“ koju je ove godine obilježio najveći broj sudionika do sada, oko 200 učenika i profesora iz šest osnovnih škola, četiri srednje škole i dvije visoko-obrazovne ustanove. Mnogobrojni sudionici ove manifestacije posjetiteljima su predstavili zanimljive opite iz biologije, kemije, fizike, robotike i drugih znanosti.

12958_1.jpg

Otvarajući ovu manifestaciju posvećenu znanosti članica Gradskog vijeća zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić poželjela je svim sudionicima dobar provod i mnoštvo novih znanja.

- Kao što će ova 10. manifestacija brzo proći, tako vam želim da već od narednoga tjedna počnete se pripremati za 11. 'Noć istraživača', jer će i ona vrlo brzo doći – rekla je Nataša Aleksić.

Programski koordinator „Noći istraživača“ prof. dr. Zlatko Čović naglasio je da posebno raduje sve veći broju mladih istraživača, sudionika manifestacije.

- Ovom manifestacijom potičemo mlade da se bave znanošću i pokušavamo im otvoriti svijet mogućnosti, jer baviti se znaošću znači imati mogućnost otkrivati i razvijati nešto što će vam donijeti boljitak u životu - istaknuo je Zlatko Čović.

U okviru „Noći istraživača” organizirana je i „IT šetnja kroz Noć“, u tijeku koje su mladi istraživači mogli posjetiti nekoliko tvrtki koje su članice IT klastera Subotice.