Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotica u društvu Moskve, Londona i Tokija

02.10.2019.

Svečana dvorana subotičke Gradske kuće upisat će se 6. listopada među najprestižnije glazbene dvorane poput Konzervatorija "Čajkovski", Koncertne kuće "Rahmanjinov", Sabornaje palače, Sumida Trifoni hola u Tokiju... U Subotici će nastupiti Andrej Gugnin, poznati ruski pijanist, koji ove godine nastupa u Londonu, Moskvi, Tokiju, Jerusalimu, Beogradu i drugim svjetskim metropolama.

12960_1.jpg

Samo pet dana prije nastupa u Subotici, Gugnin će održati koncert u Konzervatoriju "Čajkovski", najprestižnijoj koncertnoj dvorani u Rusiji.

- Iznimno je važno da pijanist svjetskog renomea kakav je Gugnin nastupi u našem gradu jer to Suboticu stavlja rame uz rame sa svjetskim metropolama. Činjenice koje stvaraju uvjete da na veliko zadovoljstvo sviju nas skupa sudjelujemo u realizaciji ovako prestižnog događaja u Subotici i uživamo u njemu su brojne: Svečana dvorana ili Velika vijećnica Gradske kuće pored neprikosnovene arhitekture i fantastične akustike, jedina je ustanova u Subotici koja uz Muzičku školu posjeduje koncertni model klavira, najprestižnijeg brenda klavirske industrije. Subotička publika i te kako prepoznaje kakvoću i vrhunsko glazbeno izvođenje i njegovanje klasične glazbe kao i njegovanje pravih kulturnih vrijednosti tradicija je grada Subotice. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je Muzička škola u Subotici jedna od najstarijih muzičkih škola ne samo kod nas nego jedna od najstarijih muzičkih škola ovog podneblja. Također je važno što će Gugnin posjetiti Muzičku školu i održati neku vrstu javnog sata subotičkim đacima - rekla je tajnica Tajništva za društvene djelatnosti Jasmina Stevanović.

Renomirani pijanist Gugnin, za kog glazbena kritika ističe da je jedan od najuzbudljivijih pijanista svoje generacije, subotičkoj publici predstavit će se djelima Čajkovskog i Šopena.

- Gugnin je prihvatio poziv gradonačelnika Subotice Bogdana Labana da nastupi u gradu u kom živi više od 20 nacija, i koji predstavlja biser multikulturnosti. Uz to, Gugnina je privukla i činjenica da Svečana dvorana subotičke Gradske kuće zbog svoje predivne arhitekture i savršene akustike predstavlja svojevrsni koncertni biser. Također, u Gradskoj kući nalazi se jedini koncertni klavir u Vojvodini, najprestižnije klavirske marke "Steinway", na kojima svira 98 posto najpoznatijih svjetskih pijanista - rekla je Ana Vrbanec, predstavnica kuće "Piano land" i ekskluzivni zastupnik najprestižnijeg klavirskog brenda "Steinway & Sons" i organizator Koncertne sezone.

Direktorica Muzičke škole Dragana Nikolić istaknula je da Subotici i subotičkim đacima izuzetno znači susret i razgovor s renomiranom svjetskom zvijezdom kakva je Gugnin.

- Vjerujem da će naši učenici uživati u susretu s virtuozom svjetskog renomea. I iznimno sam zahvalna gradu Subotici što ja nama kao školi i našoj djeci omogućio ovakav susret. Susret s takvim virtuozom bit će im važan poticaj za još marljiviji i vrijedniji rad na ostvarivanju svojih snova i ambicija - rekla je Nikolić. 

Obzirom na to da je broj mjesta u dvorani ograničen, zainteresirani građani mogu se javiti do petka, 4. listopada 2019. godine do 15.00 sati na telefone protokola Gradske kuće 551-219 i 554-688.

Pokrovitelj koncerta je grad Subotica, prijatelj koncerta je Vinarija "Zvonko Bogdan", a koncert realizira muzička kuća “Piano land” iz Beograda. Koncert se održava u nedjelju, 6. listopada s početkom u 20 sati.

12960_2.jpg