Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Promovirani novi autobusi u JP „Subotica-trans“

02.10.2019.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban prisustvovao je danas, u sjedištu JP „Subotica-trans“ u Subotici (Segedinska cesta br. 84), promociji 10 novih autobusa za gradski i prigradski promet. Nabavljena su dva solo autobusa za gradski promet i osam autobusa za prigradski promet.

12961_1.jpg

Uz konstataciju da je ovo prvi put od osnivanja Javnog poduzeća za prijevoz putnika u gradskom i prigradskom prometu „Subotica-trans" da se odjednom kupi deset novih autobusa, gradonačelnik Laban je rekao da je ukupna vrijednost investicije oko 197 milijuna dinara.

- Prije dvije godine kupili smo 17 autobusa, pet novih i 12 polovnih. Pokušavamo što je moguće prije obnoviti dotrajali vozni park kako bi se naši sugrađani prevozili na siguran i udoban način. Ovo je prilika i da pohvalim menadžment JP ’Subotica-trans’ jer smo zajedničkim snagama u posljednje tri godine u ovo poduzeće investirali oko 380 milijuna dinara. Prošle godine, podsjetit ću, otvorili smo novu crpnu postaju u sjedištu poduzeća i sve to govori da smo na dobrom putu, da subotička lokalna samouprava vodi računa o svojim građanima i da ispunjava ono što obeća. Siguran sam da ćemo tim putem nastaviti i da ćemo u dogledno vrijeme realizirati započete projekte – naglasio je gradonačelnik Laban.

Direktor JP „Subotica-trans” Aleksandar Aleksić podcrtao je da je ovo prvi put u povijesti „Subotica-transa” da u jednom danu nabavi deset novih autobusa.

- Bez lokalne samouprave i gradonačelnika to ne bi bilo izvodljivo. Ovom nabavkom i Subotica staje u red ozbiljnih gradova poput Novog Sada i Beograda, jer upravo oni pomažu svojim javnim poduzećima za gradski i prigradski prijevoz da nabave nove autobuse – istaknuo je Aleksić.

Prosječna starost autobusa u voznom parku JP „Subotica-trans” je 12,5 godina, naveo je on i dodao da je problem nedostatka vozača gotovo riješen.

- Mi bismo trebali imati 150 vozača. Sada ih imamo 142, četvero je na obuki i do Nove godine, a najkasnije do proljeća, imat ćemo potrebnih 150 vozača – rekao je Aleksandar Aleksić.

Nabavljena nova vozila su marke „Otokar“. Riječ je o novim modernim autobusima, sa suvremenim dizelskim motorom, s mehaničkim mjenjačem, klima-uređajem, solo niskopodni autobusi, prigradski srednjepodni autobusi, s putokaznim zaslonima i s povećanim brojem sjedala za sjedenje (prigradski autobus 59 sjedala + četiri dodatna).

12961_2.jpg